portret amsterdam

Vrolijk portret in leeg Amsterdam

Voorjaar 2020 was een rare periode. We zaten allemaal in lockdown en ik zag geweldige foto’s van een leeg Amsterdam langs komen. Dat wilde ik ook! In mei, de dag dat de horeca weer open ging, was het dan zo ver. Ik ging met Marjolein vroeg in de ochtend portretfoto’s maken op de Wallen. Een gebied wat normaal vol staat met toeristen en nu inderdaad leeg was.

Portret in oud Amsterdam

En dat was best gek. De Wallen is een van de oudste buurten van Amsterdam maar ook best een gek gebied als het leeg is: vol gesloten cafés, lege straten met ‘ramen’ en dichte shops voor volwassenen. We wilde leuke, vrolijke portret foto’s daar maken, maar ik vond het maar wat gek. Soms heb je dat, dat het niet klopt met je wat voor je zag.

Dus we liepen door over de grachtjes naar de Oude Kerk en naar het gebied aan de andere kant van de Nieuwmarkt. En ja, die oude gebouwen, de deuren en verderop de graffiti en mooie geveltuintjes, die waren het helemaal! Zo’n oude rode deur is best perfect voor een portret…

Het werd een hele afwisselende shoot. Verschillende kledingstijlen, maar ook verschillende sferen. Van enorm kleurrijk en vrolijk naar heel zen met d’r ogen dicht en dan weer spelend in de speeltuin. Heerlijk!

Jezelf herkennen

Een echte portretshoot die voor mij uitstraalt wie Marjolein echt is. Dat zegt ze zelf gelukkig ook:

“Bonny maakt spontane, ongedwongen foto’s in een omgeving waar jij je thuis voelt. Ze stelt veel vragen om het ijs te breken, zodat je je op je gemak voelt en plezier hebt. Ze zorgt daarnaast voor de nodige hilarische momenten, zodat je met een échte lach op de foto staat. Soms heb je niet eens door dat ze aan het fotograferen is. Ik herken mezelf helemaal terug in de foto’s van onze shoot en ben erg blij met de resultaten.”

Bekijk de portretfoto’s:

Wil jij ook portretfoto’s die echt ‘jij’ zijn?

En wil je als écht jij op de foto? Neem vooral contact met me op! Ik denk graag met je mee over een geschikte locatie, kleding, etc. Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Vergelijkbare berichten