Top foto’s 2019

Net zoals eerdere jaren (zie 2017 en 2018) deel ik graag mijn favoriete foto’s van het afgelopen jaar met jullie. Het is een mooi moment om het hele jaar nog eens door te nemen en alle foto’s terug te kijken. Dit jaar was het beste en drukste jaar sinds het bestaan van Bmoments dus extra fijn het geheugen op te frissen!
Niet alle foto’s mocht ik echter plaatsen op mijn website, dus het was ietwat puzzelen. Daarom geen top 10, maar gewoon een korte terugblik op dit jaar.

Familieshoots

Ik deed vele familieshoots dit jaar. Op het strand, in het bos, in meerdere parken, op de hei, in de volle zon, in de regen met kleurrijke paraplu’s, noodgedwongen binnen (het regende veel deze herfst) en ga zo maar door. Deze sessies deden me iets beseffen: het staat heel groot op mijn website en dat is voor een reden, want ik hou echt van de spontaniteit en kleine momentjes in mijn sessies. Ik hou ervan dat ik na afloop van een shoot denk: ohhh, kijk, ik heb dat moment echt! Hard lachen, knuffels, een snelle zoen en een traan gebeuren namelijk onverwachts en dat is het mooiste. Dat ik op moet letten en twijfel of ik `m wel of niet heb en dan thuis blij achter de computer zit. Want tijdens een spontane sessie gebeuren er ontelbaar veel van dat soort momentjes dus altijd heb ik wel enkele echt mooie foto’s kunnen maken.

Met grote groepen is dat echter een heel lastig iets. Die deed ik veel dit jaar en ik miste die spontaniteit. Dus dat is dat waar ik me in 2020 nog meer op ga focussen: knusse intimiteit, kleine momenten en spontane foto’s. Met kleinere groepen. Thuis, in de speeltuin, in het park of in de duinen.

Mijn favoriete beelden (die ik ook mag delen) waren dan ook de fijne spontane momenten:

[tg_grid_gallery gallery_id=”9122″ layout=”contain” columns=”4″]

(zakelijke) Portretten

Ik was een gelukkig mens dit jaar qua de locaties van mijn portretten: ik mocht tweemaal naar het strand, ik stond in het Vondelpark, Westerpark, Noorderpark, liep door de Jordaan, het NDSM-terrein, de binnenstad van Utrecht en Delft. Supermooie plekken!

Ik kreeg meerdere opdrachten voor Tinder fotoshoots. Aangezien deze voor een persoonlijk doel zijn, wilden deze klanten ze ook privé houden. Het was wel super om ze te doen en een echte uitdaging: voor dit doel wilde ik echt hun ware aard laten zien. Dus langzaam leerde ik de mensen kennen, gaf ze gekke vragen en opdrachten en zette ze spontaan en echt als zichzelf op de foto.
Ik liet ze springen, flirten met een boom, nadenken over hun ideale partner en vast dromen over 2030: als ze 10 jaar samen zijn met de persoon die ze ontmoeten door deze foto’s. Leuk om te doen en hoop dat er in 2020 nog veel Tinder portretshoots volgen!

Voor zakelijke portretten heb ik hetzelfde doel uiteraard, de klant als zichzelf op de foto zetten. Maar hier speelt hun bedrijf, het gewenste imago en het doel van de foto’s, ook een grote rol bij “die ware aard” laten zien. Het verschilt natuurlijk per branche en rol hoe formeel of hoe spontaan je op de foto kan staan. Uitdagend en leuk, met mijn marketing achtergrond denk ik graag mee.
Dit jaar deed ik ook mijn eerste shoot met een BN-er. Wie weet volgt het resultaat daarvan in 2020.

[tg_grid_gallery gallery_id=”9133″ layout=”contain” columns=”4″]

Bedrijfsreportages en events

Ik mocht bij meerdere ondernemers meekijken dit jaar en een bedrijfsreportage of een reportage van hun evenement maken. Super om te doen! Je krijgt zoveel sfeer mee en de natuurlijke momenten van hard lachen of geconcentreerde blikken, liggen voor het oprapen.

Een hele mooie manier om jouw klanten te laten zien wie jij bent/jullie zijn, hoe het product gemaakt wordt. Mensen zien hoe het er echt bij jullie aan toe gaat. Altijd fijn als de verwachtingen kloppen met de werkelijkheid.

[tg_grid_gallery gallery_id=”9123″ layout=”contain” columns=”3″]

Bruiloften

Ik deed onverwachts drie bruiloften dit jaar en ze waren zo verschillend! In een kasteel, op een camping vol oude caravans of in een hostel. Maar ze waren alle drie heel mooi. Intiem, gezellig en liefdevol. Blijft geweldig om te doen en hoop volgend jaar dit aantal te kunnen overtreffen!

[tg_grid_gallery gallery_id=”9147″ layout=”contain” columns=”3″]

PS

2019 was ook het jaar dat ik een nieuwe website en social media account aanmaakte voor Fotoshootmetjekat. Met het idee: baat het niet, dan schaadt het niet. Als catlady en fotograaf die houdt van intieme lifestyle sessies is dit een ideale combinatie. In mijn hoofd was ik blij met een paar shoots per maand. Dat doel is al gehaald dit jaar! De eerste shoots voor 2020 staan ook al gepland en ik blijf elke keer verbaasd als mensen me boeken. Maar hee, wie wil er geen leuke foto’s met zijn kat?! Zie verder mijn website fotoshootmetjekat.

Vergelijkbare berichten