Tips fotoshoot locaties in Amsterdam

Je fotoshoot staat geboekt. Of het nu een familieshoot, personal branding of portretshoot is, je vraagt je nu vast af: waar zullen we de fotoshoot doen? Als fotograaf geboren en getogen in Amsterdam geef ik je graag wat tips en suggesties.

In dit blog geef ik wat algemene tips en tips voor Amsterdamse locaties in de natuur. In een volgend blog geef ik je graag wat meer ‘urban’ oftewel stedelijke tips.

Wil je liever net buiten Amsterdam, dan geef ik hier graag wat tips.

Enkele tips:

 • Kies een locatie die bij je past. Waar ga jij heen om te ontspannen, wat is je favoriete plek, wat zijn je hobby’s?
 • Het liefst ga ik naar een locatie waar jij al herinneringen hebt. Zo zorgen we ervoor dat als je later naar de foto’s terug kijkt niet alleen herinneringen van die dag hebt maar ook van de andere keren dat je daar was.
  Mocht dit niet mogelijk zijn door afstand, tijd of een andere reden, dan zoeken we naar een locatie die daar qua sfeer bij past.
 • Bedenk van tevoren hoe jij in de fotoshoot staat. Ben je ontspannen genoeg om toeschouwers te hebben of wil je het liefst een rustige omgeving waar niemand je ziet? Dan houden we daar rekening mee.

Wat past bij jou?

Kies wat beter bij jou past:

 • Buiten in de natuur: park, bos, strand of duinen.
 • Buiten met een stedelijke achtergrond (of dorp uiteraard): mooie straatjes, grachten, huizen, etc.
 • Buiten met een industriële, stoere look: graffiti, etc.
 • Binnen in een café/kroeg/relaxte omgeving
 • Of heb je een heel ander idee, je favoriete bibliotheek/museum, de speeltuin of kinderboerderij waar jullie altijd heen gaan, ik hoor het graag.
 • Geen idee? Ik denk graag met je mee!

Natuur in Amsterdam

Ik begin met de natuur. Ben jij een echte wandelaar of vind je de natuur gewoon fijn? Er zijn echt genoeg opties in en rondom Amsterdam!

Park

Elk park in Amsterdam is goed! En we hebben er veel. Kijk alleen wel naar het seizoen. In de winter is een park vaak erg grauw en kaal, maar in alle andere seizoenen is het een geweldige plek. In de lente veel bloesem, in de zomer mooie groene bomen en vaak kleurrijke bloemen op de achtergrond en in de herfst een mix van kleuren op de achtergrond.
Een park is lekker divers voor een fotoshoot: genoeg groen & bloemen dus, een bankje om op te zitten, een speeltuin om even gek te doen, een vijver om aan het water te zitten en vaak nog wel een terrasje voor als je daar ook een foto wilt.

Goede parken:

 • Westerpark
  Mooie mix met afwisselende natuur (water, wilde natuur, grote bomen of gras om lekker op te zitten) en sfeervolle, oude gebouwen en zelfs wat industrie bij de Gashouder. Genoeg terrassen in de buurt, een kinderboerderij
  In de lente zijn hier enorm mooie bloesembomen.
 • Noorderpark
  Groen park met wat mooie vijvers, wat stoere boomstronken om op te spelen of te zitten, een romantisch bruggetje, paar speeltuinen, groot grasveld, een rosarium, het terras van Pompet en de ijswinkel IJskoud de beste.
  Het Noord Hollands kanaal loopt er tussen in en de Buiksloterdijk om de hoek is een mooie dijk vol oud Hollandse huisjes.
 • Sarphatipark
  Diverse shoots al gedaan in dit park. Goed bereikbaar met de metro voor mij en handig voor de mensen die in Zuid wonen.
  Tis een klein park, maar wel divers en mooi. Groene bomen, genoeg bloemen als ’t het seizoen er voor is, mooi stukje met houten brug over het water (leuk voor loveshoots of met kinderen!) en wat wandelpaden.
  Kan wel erg druk hier zijn, vooral ook met bootcamps en yoga groepjes. Het grote monument is ook niet mooi op de foto helaas.
 • Oosterpark
  Fijn park, maar vaak erg druk ook. Genoeg speelgelegenheid, wat grasvelden, een grote vijver.
  Pluspunt is de muziekkoepel, mocht het gaan regenen.
  Ook hier wel veel sporters, yoga clubjes en bootcamps.
 • Vondelpark
  Heel mooi en divers park: diverse vijvers, grasvelden, grote zandbak, speeltuinen en terrassen. Een mooie laan met grote bomen.
  Maar let op: kan erg druk zijn in de zomer, dus denk na of je je daar lekker bij voelt.
 • Rembrandtpark
  Echt een groot park waar je de rust zeker op kan zoeken. Er is genoeg groen, bloemen, vijvers met riet, bankjes, wat je ook zoekt in de natuur is er.
  Er is een uitgebreid terrein waar de grotere kinderen kunnen spelen.
 • Nelson Mandela park in Zuidoost
  Groot, open park met veel groene grasvelden en een grote kleurrijke speelplek.
  Geen wilde natuur hier, wel genoeg sportmogelijkheden en een waterspeelplek voor de kinderen.

Natuurgebieden:

 • Twiske
  Volgens mij geen Amsterdam meer, maar gezien ik er in mijn tienertijd vanuit Noord in 10 minuten was, telt het voor mij mee als Amsterdam.
  Mooie plek, enorm terrein! Groot meer, molen, veel groene velden, diverse vijvertjes waar je ook in kan zwemmen (behalve halverwege de zomer vaak, dan is het niet meer veilig qua algen).
  Het is een heel groot gebied met zelfs wat hooglanders op diverse plekken, een haventje aan de Oostzaan kant, diverse terrasjes, maar overal veel groen en water. Genoeg opties dus!
  Als je er met de auto in gaat, moet je wel betalen.
 • Amsterdamse Bos
  Ook het Amsterdamse Bos is een enorm terrein (zoals op de website staat “3x groter dan Central Park in NY” ;)) en biedt voor ieder wat wils.
  De Bosbaan, het enorme bos zelf, diverse meren (je kan zelfs kayaks huren), de geitenboerderij en diverse speel- en zwemplekken voor de kinderen.

Liever een andere locatie voor je fotoshoot?

Is de natuur niet jouw ding? In een ander blog geef ik tips voor mooie/leuke buurten en industriële plekken.
En hier geef ik tips voor gebieden buiten Amsterdam, maar wel nog in de regio.

Vragen of klaar om te boeken?

Vergelijkbare berichten