branding promotie foto

Promotie foto’s voor een frisdrankmerk

Februari 2020 mocht ik een geweldige fotoshoot doen voor het frisdrankmerk Supermalt. Zij zochten nieuwe foto’s voor social media die pasten bij hun merk en waar de doelgroep zich in zou herkennen. Ik organiseerde de fotoshoot, bedacht locaties, scenes, zocht modellen en maakte uiteraard de foto’s.

Foto’s voor social media

Supermalt is een malt drank wat ooit ontwikkeld is voor het Nigeriaanse leger in de jaren ’60. Er was een voedselcrisis dus de soldaten moesten met een volle buik, goede vitamines etc de strijd in kunnen. Nu drinken mensen het uiteraard gewoon omdat het lekker is.

De foto’s zijn voor gebruik op Instagram en Facebook en zijn vooral bedoeld om de jongere doelgroep aan te spreken. Ik ben samen met de marketingmedewerker gaan zitten om het te bekijken: wat zijn de waarden van Supermalt, wat wil je dat het uitstraalt? Jong, urban, kleurrijk, plezier, dansen, familie, vrienden, lekker eten, diversiteit – dat waren de belangrijkste waarden.

Aan de hand daarvan vond ik wat mooie en goede locaties in Amsterdam Zuidoost: De oudste toko van Nederland voor wat foto’s al shoppend, World of Food voor de etensfoto’s en wat mooie graffitimuren voor een buitenfeestje.
De modellen vonden we via een oproep op hun social media kanalen. Het merk heeft een grote groep trouwe fans dus fijn als die ook op de foto komen.

Spontaan feestje, zo’n shoot!

We begonnen in de toko waar we wat foto’s maakten al winkelend. Daarna door naar de graffiti. De modellen kenden elkaar verder niet, toch altijd spannend hoe dat dan zal gaan. In de toko was iedereen wat aan het aftasten maar buiten kwam het meteen goed. Iemand zette een muziekje aan en het dansfeest ontstond spontaan! Fijn om daar foto’s van te kunnen maken.
Tot slot gingen we door naar World of Food waar we lekker eten bestelden en spelletjes gingen doen. Familie & vrienden zijn erg belangrijk voor Supermalt dus spelletjes doen, dansen, samen lekker eten paste daar goed bij.

Het resultaat is er!

Kleurrijk zijn ze in ieder geval en het plezier spat ervan af toch?!
De shoot voor 2021 staat alweer gepland, erg fijn! Het doel was in ieder geval behaald: de foto’s kregen op hun Instagram meer likes en reacties dan alle andere foto’s. Goed om te zien dat ze dus wel aansloten bij de volgers!

Bekijk de foto’s:

Heb jij ook nieuwe foto’s nodig?

En wil je dat de foto’s goed aansluiten bij jouw merk? Ik help je graag!

Samen denken we na over een goede locatie, over wat voor foto’s je kan gebruiken, kleding wat er bij past, etc.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Vergelijkbare berichten