portretfoto, amsterdam, portret

Portretfoto’s voor een man

Toch best gek, ik ben al meer dan twee jaar bezig, maar ik had alleen nog portretfoto’s van vrouwen gemaakt! Het werd dan ook echt tijd voor portretfoto’s met een man. Deze woonde in Amersfoort dus gingen we daar al lopend op zoek naar leuke plekjes.

Portretfoto zoals jij bent

Ik zeg het vaak, maar het is zo waar: het is zo belangrijk om als jezelf op de foto te staan. Niet veel leuker, maar ook niet veel minder leuk. Gewoon zoals jij bent. Het maakt niet uit of je de foto’s voor LinkedIn, Facebook, Instagram of Tinder nodig hebt, bij wat voor ontmoeting dan ook is het fijn als je gewoon herkenbaar bent.

Ik heb het vaak, dan volg ik mensen al een tijdje online op hun Facebook pagina of blog. Ik heb een bepaald beeld van ze in mijn hoofd en op een gegeven moment ontmoet ik ze. Op een netwerkevent, op een workshop die zij geven of gewoon voor een koffietje. En zo vaak passen mijn verwachtingen helemaal niet! Ze lijken heel extravert en spetterend op de foto en door hun toon en in het echt zijn ze meer een grijze muis. Gek! Dat speelt toch mee in mijn beslissing of ik iets met ze wil verder, zakelijk of vriendschappelijk. Het voelt wat vals meteen.

Deze jongen ontmoette ik tijdens een vakantie in het echt en dacht: joh, je bent veel jonger en leuker in het echt! Met mijn grote mond zei ik dat ook en deze fotoshoot was het resultaat. Soms helpt die grote mond… 😉

Op stap in Amersfoort

We liepen samen een uurtje door de stad, kletsten wat bij en bij wat mooie plekjes riep ik: STOP! Om het niet te geposeerd te doen lijken, maar dus inderdaad die ‘echte hij’ te laten zien, stelde ik wat vragen en had ik kleine opdrachten. Aan het eind kwam de beste spontane lach tevoorschijn: toen hij het over zijn ondeugende jonge hond had! Wat fijn.

Een geslaagde eerste portretsessie met een man. Wie is de volgende?

Ook portretfoto’s?

Heb jij binnenkort ook een mooie portret van jezelf nodig? Voor zakelijke doeleinden, voor je blog/instagram of voor oma?
Samen gaan we op zoek naar een mooie locatie die bij jou past en nemen we alle tijd om goede foto’s te maken die uitstralen wie jij bent.
Kijk op de datingsite portretten pagina voor meer informatie. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten