Portretfoto’s van de goudsmid

Altijd fijn als mensen kunnen waarderen wat je doet. Dat is zeker zo bij Oogst Goudsmeden. Zij boekten mij voor een teamfoto omdat ze mijn spontane foto’s op Instagram altijd zo leuk vonden.
Maar groepsfoto’s zijn vaak weer een stuk geposeerder, dus we waren beiden nieuwsgierig of dat spontane zou gaan lukken.

Dubbelgevouwen van het lachen tijdens de fotoshoot!

Oogst heeft een geweldige mooie winkel & atelier in 1 in de 2e Tuindwarsstraat in de Jordaan. Met goede kleuren die overal worden doorgevoerd, in de huisstijl maar ook op de muur. Hun team bestaat uit drie personen: Lotte, Ellen en Nathalie. Om even in te komen begon ik met foto’s maken terwijl zij gewoon aan het werk waren in hun atelier. Geweldig om te zien hoe ze hun kunstwerkjes maken. Ik stelde rustig wat vragen, terwijl zij bleven werken: wat vinden ze zo leuk aan hun werk, hoe lang doen ze het al, etc.

Geposeerd ongeposeerd

Daarna was het tijd voor wat groepsfoto’s. Ik noem dat: “geposeerd maar ongeposeerd”. Uiteraard gaan ze zo staan zoals leuk is voor de foto. Maar ik stelde weer wat vragen: wat is de beste eigenschap van hun collega? Wie eet de meeste chocola, drinkt de meeste thee, etc. In de hoop dat ze dan natuurlijk reageren en ik een echte lach kan fotograferen.

Buiten gingen we nog even verder. Voor die spontane foto stelde ik wat rare vragen (gok ik, kan het me niet meer herinneren). Ze lagen alle drie in een deuk: dubbel gevouwen van het lachen. Spontaner kan niet toch?! En daarna uiteraard wat rustigere foto’s waarin ze nog wat nahikken en op een gegeven moment rustig en ontspannen voor de camera staan.
Je snapt: ook als je geen spontane foto’s zoekt is jullie hard laten lachen wel een goede manier om de camera te doen vergeten en later, als de harde lach weg is, ontspannen op de foto te staan.

Blije klant

Ik kan echt genieten thuis achter de computer van die blije en lachende gezichten. Maar altijd de vraag weer wat de klant ervan vindt, is die ook blij? Die is niet gewend zichzelf zo lachend te zien: als je in de spiegel kijkt, kijk je toch vaak wat streng en serieus. De dames van Oogst vonden het gelukkig ook superleuk en zeiden dit op Instagram:

“Dat je serieus op de foto gaat en dat je dan keihard moet lachen met zijn 3en. En dat de fotograaf dan gewoon lekker plaatjes schiet. Te grappig toch, wij konden er in ieder geval om lachen!
Bonny van @Bmoments_nl is een kei in spontane fotografie, dat zie je. Ze stelt je allerlei vragen terwijl ze fotografeert, om je op je gemak te stellen.”

Bekijk de foto’s:

Wil jij ook portretfoto’s die echt ‘jij’ zijn?

En wil je als écht jij op de foto? Neem vooral contact met me op!
Ik denk graag met je mee over een geschikte locatie, kleding, etc. Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Heb je interesse in bedrijfsportretten? Dus portretfoto’s van al je ondernemers. Ook daarmee help ik je graag! Tarieven kun je op de zakelijke pagina vinden. Neem contact met mij op voor meer info.

Vergelijkbare berichten