portret, moeder, amsterdam

Portret van een lieve moeder

Vorig jaar deed ik voor extra inspiratie een cursus portretfotografie op de Foto Academie in Amsterdam. Leuke en nuttige cursus waarbij ik een portret moest maken van een ‘vreemde’. Niet iets bijzonders voor mij gezien ik altijd vreemden op de foto zet, alleen huren zij mij dan in! Nu benaderde ik Taki, een vrouw uit mijn buurt of zij op de foto wilde.

Ontspannen op de foto

De bedoeling was meerdere kanten van Taki’s leven te laten zien. Ze werkt als verpleger dus we maakten foto’s in het ziekenhuis vlakbij en foto’s bij haar thuis. Ze heeft een leuke dochter, toen nog een baby, en twee katten. Ik wilde graag haar dagelijks leven laten zien. Dat was lekker knuffelen, met de baby en de katten, maar ook proberen te ontspannen met een boekje of wat yoga. Dat dat wat moeizaam gaat zagen we ook meteen terug op de foto’s! Een kersverse moeder heeft het natuurlijk vooral druk.

Ook al was het doel van de foto misschien anders dan normaal, ik werkte nog steeds op dezelfde wijze. We kletsten veel, leuk eens een buurtgenoot te leren kennen, en ik leidde Taki af van de foto met dat gesprek en honderden vragen. Zodat ze kon ontspannen en gewoon als zichzelf op de foto zou staan.

Taki zei daar zelf over: “De shoot was ongedwongen, de sfeer was prettig en we hebben eigenlijk heel gezellig gekletst. De foto’s waren snel geleverd en helemaal zoals ik had gehoopt. Ik zal zeker in de toekomst nog eens een shoot laten doen door Bonny.”

Ik laat graag mijn favorieten van de sessies zien:

Wil je ook mooie foto’s van jezelf of met je baby?

Neem contact met me op!

Vergelijkbare berichten