portret foto amsterdam

Portret foto’s van alle leraren

Portretten fotograferen is een van de leukste dingen om te doen, vind ik! Iedereen is anders en ik wil iedereen echt als zichzelf op de foto zetten. Dus ik moet een gesprekje met ze aan gaan, ontdekken waar zij blij van worden en daar verderop door gaan tot we een goede foto hebben.

De hele school op de foto

Klein Amsterdam is een nieuwe school in Amsterdam Noord en zij vroegen mij foto’s te maken van het hele team. Ze wilden graag ongeposeerde foto’s en om dat nog te versterken mocht iedereen zelf kiezen waar ze op de foto wilden. We liepen dus wat af rondom het kantoor. Binnentuin, buiten aan het water, bij de woonboot, op het dakterras, in de garage etc.

Klein Amsterdam is een vrij unieke school en de verhalen die ik van het personeel: leraren, onderwijskundigen en directie, hoorde waren dan ook zeker niet standaard.
Zo is er een ‘writer in residence’ die samen met de kinderen een kinderboek gaat schrijven en hen gaat laten zien hoe leuk creatief schrijven is.

Bang voor de camera?

Ook kwam ik voor het eerst iemand tegen die echt cameraschuw was. Een mooie vrouw, vol zelfvertrouwen vertelde ze over dr werk en klonk alsof ze echt dr passie en talent gevonden had. Een brede glimlach op d’r gezicht. Maar toen de camera tevoorschijn kwam bleef er alleen nog een gezicht vol onzekerheid en angst over.
We namen ruim de tijd, bespraken het, konden er samen om lachen en ik deed van alles om dr op dr gemak te stellen. En toch… elke keer als de camera kwam, kwam het onzekere gezicht weer terug. Uiteindelijk lukte het om tot een goed resultaat te komen.

Ik heb er veel van geleerd! Vooral ook dat ik het echt niet erg vind om de tijd voor je te nemen en van alles te proberen om samen tot een goede foto te komen, zolang we maar open je camera angst kunnen bespreken.

Daarna was het tijd voor de groepsfoto en ontdekte ik dat het team, ook al zijn ze pas kort samen, het echt goed met elkaar kan vinden en hard kan lachen samen. Fijn om te zien en ik weet zeker dat dat het werk ten goede gaat komen.

Team foto’s nodig?

Wil je ook mooie, natuurlijke portretten van je team laten maken? Neem contact met mij op voor een prijsopgave.

Vergelijkbare berichten