Hekel aan op de foto gaan of cameravrees?

Met deze shoot maken we het zo comfortabel mogelijk voor je!

Kun je niet ontspannen als er een camera op je gericht is, ga je automatisch altijd een gekke bek trekken? Of heb jij juist moeite met het resultaat, vind je eigenlijk geen enkele foto van jezelf ooit leuk?

Wat het ook is, met deze fotoshoot ondersteun ik je. We nemen alle tijd en maken alles bespreekbaar: waar je moeite mee hebt, wat voor foto je graag zou willen, wat je ervaringen zijn tijdens evt vorige fotoshoots.

Of je nu een hekel hebt aan de camera, echt cameravrees hebt of onzeker bent over jezelf: ik hou rekening met jou en neem je zorgen serieus. We hebben geen haast en ik maak de shoot zo comfortabel mogelijk.

Moeite met voor de camera staan?

De reden waarom is voor iedereen anders, maar hoeveel moeite je ook met de camera hebt: het is zeker mogelijk om toch een mooie foto van je te maken. De meeste mensen zijn al geen fan van de camera. Daar hou ik standaard al rekening mee en ik probeer je zoveel mogelijk te laten vergeten dat er een camera aanwezig is.

Daarnaast nemen we wat meer tijd voor de voorbereiding en de shoot zelf. Ook is er genoeg aandacht voor wat je moeilijk vindt en proberen we diverse dingen om het beter te maken.

Of vooral moeite met foto’s van jezelf?

Of is het vooral confronterend om jezelf terug te zien op de foto? Daar ben je ook zeker niet alleen in!

Besef wel dat we een heel eenzijdig beeld van onszelf kennen, via de spiegel. We kijken wat streng vaak en je ziet jezelf alleen recht van voren, niet van de zij- of achterkant. Bovendien neem je al je onzekerheden en evt negatieve zelfbeeld mee. Wees dan nog maar eens lief voor jezelf!

Wat het ook is, als ik weet waar je moeite mee hebt, kan ik er rekening mee houden qua poses en hoeken en veel situaties al voorkomen. Daarnaast doe ik mijn best je mee te geven dat je onzekerheden niet nodig zijn. Je bent goed zoals je bent, echt. Ik hoop dat je door de foto’s alweer ietsjes zekerder wordt van jezelf.

portret-moeite-met-camera

Door de vragenlijst en de pdf’s met tips kreeg ik het idee dat Bonny echt met me mee wilde denken en me geen aansteller vond. Daardoor ging ik met meer vertrouwen naar de shoot zelf.

Hoe werkt het?

Voorbereiding

Na boeking vul je een online vragenlijst in en (video-)bellen we even om kennis te maken.

Ik stuur een pdf met tips en zelfs wat huiswerk oefeningen om je voor te bereiden op de shoot (gewend raken aan foto’s van jezelf, positiever denken, etc).

We bedenken samen de locatie. Een rustige plek waar we alle tijd en ruimte hebben. En het belangrijkste: waar jij je op je gemak voelt.

Ontspannen voor de camera

Tijdens de shoot nemen we alle tijd. Vooraf nemen we de tijd om even kennis te maken, een drankje te doen zodat het hopelijk al wat minder ongemakkelijk wordt.

Ik vind het mijn verantwoordelijkheid dat het jou lukt om te ontspannen voor de camera, dus daar besteed ik veel aandacht aan. Ik heb vragen en opdrachten om je af te leiden van de camera, zodat je spontaan op de foto zal staan.

Voel je je toch niet ontspannen? Geef het meteen aan!

Na de shoot

Na de shoot maak ik de eerste selectie. We maken online een afspraak om ze samen voor de eerste keer te bekijken.

Ik vind het belangrijk om jou ook mee te geven wat ik van de foto’s vind en erin zie. Zo hoop ik dat jouw negatieve stem niet meteen de overhand neemt. Daarnaast ben ik heel benieuwd wat jij van de foto’s vindt uiteraard!

Na het bekijken krijg jij rustig thuis twee weken de tijd om de foto’s te bekijken en te beslissen welke je wilt. Overleg dit ook gerust met vrienden of familie.


Ik wilde zo graag eens een paar leuke foto’s waarmee ik een klein beetje trots op mezelf kan zijn en dat is gelukt!

Tevreden klanten:

"Ik zag tegen de shoot op. Kon me niet voorstellen dat ik niet continue die camera op me gericht zou voelen. Maar het was uiteindelijk best relaxed. Natuurlijk was die camera er, maar door het gesprek met Bonny en verdere afleiding, was ik er veel minder mee bezig. Ik voelde me op mijn gemak. Goed kunnen aangeven wat ik wel en niet van mezelf op een foto wil zien, hielp ook om mij tijdens de shoot minder druk te maken. Ik wist dat Bonny er op zou letten en kon het daarom loslaten. Ik zie die ontspannenheid ook terug op de foto's. Voor iemand die niet van foto's van zichzelf houdt, was het gezellig en leuk om een keer te doen."
"Bonny is niet alleen een goede fotograaf maar heeft ook veel mensenkennis. Ze heeft me erg geholpen om me op mijn gemak te laten voelen waardoor de foto’s veel mooier zijn geworden dan ik had verwacht. En ze heeft op een druilerige dag foto’s weten te maken die vrolijk en licht zijn. Ik word normaal niet erg blij van mezelf op de foto maar uit de fotoshoot die ik met Bonny heb gedaan kwamen erg veel vrolijke en zelfs mooie foto’s. Ik wilde zo graag eens een paar leuke foto’s waarmee ik een klein beetje trots op mezelf kan zijn en dat is gelukt 🙂 Dankjewel Bonny! "

Jou op je gemak stellen en aan het lachen te krijgen is mijn uitdaging van de shoot. Maar vind ik een van de geweldigste dingen om te doen!

Powershoot

Voor iedereen die moeite heeft met de camera of met het resultaat. Met tijd om eerst even rustig kennis te maken, intake en coaching vooraf en nabespreking over de foto’s (complimenten!! ;)) achteraf.

* 1,5 uur fotografie, geen haast, we nemen alle tijd.
* Inclusief 5 zelf gekozen professioneel bewerkte foto’s
* Inclusief telefonische intake vooraf: waar heb je moeite mee?
* Inclusief pdf met tips vooraf en huiswerk oefeningen om voor te bereiden.

* De foto’s bekijken we voor het eerst samen via Zoom, ik noem ook wat ik zie.
* Kies daarna zelf rustig online de leukste foto’s uit.* Inclusief licentie voor persoonlijk (zakelijk) gebruik

€295,-

* Excl evt reiskosten
* Extra foto’s €15,00 per stuk of 5 extra voor €50,-