Spontaan op de foto met de hele familie

Oma wil al jaren een leuke foto met de hele familie: alle kinderen, partners en kleinkinderen. Best een gedoe om te organiseren dus je stelde het steeds uit. Maar waarom nog langer uitstellen? Nu is het moment voor een gezellige familie fotoshoot!

Tip: Maak er meteen een leuke dag van met de hele familie, samen lunchen of borrelen en gezellig bijkletsen. Vooraf of tussendoor plannen we dan een fotoshoot waar we ook gewoon een gezellig uurtje van maken.

Ik zeg altijd dat ik ‘ongeposeerde’ foto’s maak, natuurlijk en spontaan. Met meer dan 6 mensen wordt dat echter een stuk lastiger. Daarom is deze fotoshoot vooral voor mensen die eigenlijk wel een ietwat geposeerde foto willen: met de hele familie of alle kleinkinderen op de foto. Zodat iedereen er op staat, niemand net zijn ogen dicht heeft of naar achteren kijkt, maar jullie wel er op staan zoals jullie zijn: vrolijk ipv stijf en statig.
Ik beloof dan ook niet een perfecte foto, wel een fijne vrolijke foto zoals jullie familie echt is!

Voor wie is deze fotoshoot?

Deze sessie is voor iedereen die met een groep op de foto wil. Grotere en kleine groepen. Een gezin, een hele familie, oma en opa met de kleinkinderen, een groep collega’s of een groep vrienden. Allemaal prima!
Het enige verschil is dat het met meer dan 6 mensen geposeerder wordt, want iedereen moet natuurlijk wel in de camera kijken. Met een kleiner groepje doe ik het wat ongeposeerder en mag het wat rommeliger.

Qua leeftijd kan het ook met jong en oud. Ik heb andere vragen en opdrachten voor de kleintjes en voor tieners. Soms zie je bij kinderen (en tieners ;)) dat ze sterk een eigen willetje hebben. Maar ook dat is juist leuk om op de foto terug te zien, toch?!

Tips voorafgaand aan de familie fotoshoot

Het is lastig om met zoveel mensen een geschikte datum te vinden. Begin daarom vroeg. Wil je met mooi weer buiten een foto maken? Begin dan enkele maanden van te voren met de vraag wie wanneer kan.
Ik raad altijd aan twee data te prikken. Mocht het de eerste datum regenen, kunnen we nog uitwijken naar een andere dag.

Hebben jullie met de familie een speciale locatie al in gedachten? Het strand waar jullie altijd heen gaan of het bos waar jullie altijd wandelden. Ik kom graag daarheen.
Mochten jullie nog geen locatie in gedachten hebben, dan denk ik graag mee.

De fotoshoot zelf

Mensen kijken er vaak tegen op: oh nee, moeten we op de foto… Geen zorgen, het wordt gewoon leuk en we maken er samen iets gezelligs van. Ik heb diverse vragen en opdrachten voor jullie. Om je af te leiden van de camera, spontaan te laten lachen en meteen elkaar te testen hoe goed jullie elkaar kennen.
Goede vragen die vaak werken zijn bijv: wie kan er het slechtste tegen zijn verlies of kijk allemaal naar diegene die de meeste koekjes kan eten.

We beginnen met de grote groep. Dat moet met grote groepen helaas wel geposeerd. We kunnen diverse poses proberen en wat wandelen om het natuurlijker te maken.
Daarna gaan jullie uiteen in kleinere groepjes, per gezin of stel, alle kleinkinderen, opa en oma met de kinderen, etc. Alle opstellingen zijn mogelijk. Deze probeer ik wel zo ongeposeerd mogelijk te doen.

Na afloop

Binnen twee weken na de shoot ontvang je een link naar een speciale website met mijn eerste selectie daarop. Hier kun je een selectie maken van de foto’s die jullie willen hebben.
Deze foto’s stuur ik weer binnen uiterlijk twee weken naar jullie op.
Tip: bestel een foto-album met alle gekozen foto’s daarin, leuk voor later!

Wat doe je aan tijdens een familie fotoshoot?

Juist met grote groepen is het extra belangrijk wat jullie aan doen. Je wil wel een mooie foto aan de muur die een beetje gecoördineerd is. Enkele tips:
– Waar is de shoot? Wat voor kleuren zijn daar? Hou daar rekening mee zodat jullie niet wegvallen of vloeken.
– Niet iedereen hoeft exact hetzelfde aan, dat wordt misschien wat saai juist. Maar kijk of jullie 1 a 2 kleuren kunnen kiezen zodat iedereen iets in die tint aan kan doen. Bijvoorbeeld blauw. Dan krijg je op de foto donkerblauw en lichtblauw door elkaar, dat staat prettig voor het oog. En een warme kleur als tweede kleur vult het mooi aan.
– Laat iedereen vooral aan doen waar zij zich lekker in voelen. Kinderen en volwassenen die iets aan moeten tegen hun wens, dat ga je terug zien op de foto. Ze hebben minder geduld, het zit niet lekker, ze zijn niet op hun gemak. Terwijl ze in hun favoriete kleding juist vol trots op de foto gaan!

Recente fotoshoots:

Enthousiast geworden?

Neem contact met mij op!

Ik denk graag met jullie mee over locatie, kledingkeuze, etc.