personal branding foto's, zwangerschapscursus alleenstaande moeders

Personal branding voor een zwangerschapscursus

Het leukste aan mijn werk als fotograaf is dat ik een inkijkje krijg in allerlei soorten situaties, gezinnen en beroepen. Deze klus was extra leuk! Enkele weken voordat ik zelf met zwangerschapsverlof ging, mocht ik foto’s maken voor “2 handen op 1 buik“: zwangerschapscursussen voor (bewust of onbewust) alleenstaande moeders.

Hun personal branding: positiviteit & verbinding

Alleenstaande moeders komen vaak in de normale cursus terecht waar het ook veel over de partner gaat en zijn rol daarin. Dat kan heel confronterend zijn. Daarom zijn Maaike en Paulina 2 handen op 1 buik begonnen: een plek waar toekomstig alleenstaande moeders informatie kunnen vinden, andere vrouwen kunnen ontmoeten en als ze zwanger zijn vooral veel informatie kunnen krijgen over de bevalling. Een belangrijk element is het netwerk, er worden ook diverse BAM (bewust alleenstaand moeder) borrels georganiseerd om vrouwen in dezelfde situatie te kunnen ontmoeten.

Nu waren zij toe aan een nieuwe uitstraling. Daar hoorde andere kleuren en dus ook andere foto’s bij. Tijdens een brainstorm bespraken we goed welke kant ze op wilden, welke waarden voor hen van belang waren, etc. Zo kwam er al heel duidelijk uit wat voor foto’s we zochten: die lieten zien dat het een warme, veilige sfeer is tijdens de cursus, professioneel gegeven wordt en vooral gericht op positiviteit en verbinding voor de moeders onderling.

Kleding en locatie die precies klopten bij hun ‘brand’

We brainstormden ook over een locatie, kleding, wat voor soort scenes en modellen er nodig waren. En zo kwamen in Rotterdam in een geweldig mooi huis van een oud-cursist terecht. Met drie moeders met baby en vijf zwangere vrouwen. Je kunt je voorstellen hoe gezellig het was! Zij hadden kleren aan die pasten bij de gekozen kleuren en stijl. Ook was er nog genoeg kleding en accessoires aanwezig om nog te kunnen veranderen.
We begonnen met wat losse foto’s van moeders met baby. Daarna deden we de ’terugkomdag’ na: gezellig bijkletsen hoe de bevalling was en hoe het met de baby’s gaat.

Toen was het tijd voor het echte werk: de zwangerschapscursus. De zwangere dames kregen een korte preview van hoe dat zou werken. De ‘props’ werden er bij gepakt: zo groot is een baby, zo groot is jouw bekken… Ook kregen ze te zien hoe de bevallingspartner hen het beste zou kunnen masseren tijdens de weeën.
Belangrijk bij alle foto’s was om het vooral heel natuurlijk te laten gaan. Ok, er stonden wat lampen op ze gericht en ik liep heen en weer met mijn camera. Maar daar ging het niet om. De focus lag op de cursus. Zo gingen ze dus ook rustig ademhalingsoefeningen doen en hadden ze de grootste lol om sommige bevallingsverhalen. Dat zie je ook terug op de foto: niet gespannen en geforceerd, maar juist warm en veilig. De waarden die zij ook uit wilden stralen.

Tevreden klant

Het was een hele gezellige dag met superfoto’s. De klant was ook heel tevreden: “Echt een snoepwinkeltje om uit te kiezen, er zit zo veel moois tussen!!! Spontane blikken, mooie scherpte-diepte contrasten (of hoe noem je dat), geïnteresseerde en blije gezichten naar elkaar, echt de verbinding waarvan we hoopten die op de foto te krijgen. Terwijl deze vrouwen elkaar nog nooit hadden ontmoet! Bijzonder toch… Heel goed gedaan Bonny!”

Ken je vrouwen die alleenstaand moeder worden? Wijs ze vooral op de zwangerschapscursussen van 2 handen op 1 buik! Hele fijne organisatie 🙂

Bekijk de foto’s:

Heb jij ook nieuwe foto’s nodig voor je website?

En wil je foto’s die gewoon helemaal bij jullie onderneming kloppen? Ik help je graag!

Samen denken we na over een goede locatie, over wat voor foto’s je kan gebruiken, kleding wat er bij past, etc.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Vergelijkbare berichten