zakelijke foto's kat
|

Kattentrimmer ‘Perfecte kat’ op de foto

Zoals je misschien weet bied ik op een aparte website nog een fotografie dienst aan: Fotoshootmetjekat.nl De url zegt al wat het is: gewoon een leuke fotoshoot met je kat! Thuis dan wel, niet in studio, en uiteraard spontaan en ongeposeerd. Katten kun je, naar mijn mening, nu eenmaal niet poseren. Het blijft altijd afwachten hoe goed ze mee willen werken.
Onze katten worden vaak echt een onderdeel van de familie, ze zijn tenslotte 24/7 bij je. Helemaal in 2020 en 2021 tijdens de lockdowns waren ze er altijd. Bij veel mensen is hun band daardoor nog dieper geworden. Tijd om ook goede foto’s van je kat te hebben toch?!

Zakelijke foto’s voor een kattentrimmer

Koningsdag 2021 mocht ik eindelijk weer sinds lange tijd (door de lockdown vooral) een fotoshoot met je kat doen. En deze shoot had ik veel zin in!
Via Instagram kreeg ik contact met Desiree van Perfectekat.nl, zij verzorgt katten met vachtproblemen, en het klonk als een perfecte match. Beiden vinden we het heel belangrijk dat de katten ontspannen zijn, ze niks tegen hun zin doen en werken we alleen op een katvriendelijke manier.

Desiree wilde graag voor haar business wat zakelijke foto’s in haar studio terwijl ze de katten kamt en wat persoonlijke foto’s met haar eigen katten Teddy, Billy en Jip. We hadden al goed besproken van tevoren wat ze wilde en ik had uitgelegd wat ze kon verwachten qua fotoshoot en dat ik niks kon garanderen qua medewerking van de katten maar uiteraard hard mijn best zou doen.
Op Koningsdag reed ik naar haar huis en studio in Almere Haven. In haar woonkamer was ik meteen positief verrast: wat een mooie kamer en achtergrond voor onze foto’s!

Ontspannen fotoshoot

We dronken rustig een drankje. Dat doe ik altijd om de katten even te laten wennen en zelf ook even bij te kunnen komen van de reis. De katten Teddy en Billy liepen ondertussen al nieuwsgierig rond, roken aan mijn tas of lagen dichtbij te kijken wat er ging gebeuren. Al snel kon ik ze zo op de foto zetten. Desiree ging snoepjes uitdelen en wat spelen op de bank. Perfecte achtergrond voor wat foto’s. Een van de katten vond het nog wel spannend en bleef nog wat achter. Dus ik richtte me op de ander, speelde wat en maakte wat foto’s. Ik keek achterom en zag Desiree knuffelen met de ander. Klik, klik. Zo snel kan het gelukkig ook gaan! Als je de kat wat met rust laat, komt ie vanzelf weer kijken wat je aan het doen bent. Zo konden we leuke foto’s maken van deze twee katten en Desiree.

Kattentrimmer aan het werk

Na wat portretten en foto’s van Desiree dr mooie studio, ging ze aan het werk. Teddy en Billy wilden wel fotomodel zijn en lieten zich gewillig – en soms met wat moeite – kammen. Van beide situaties maakte ik foto’s zodat Desiree ook foto’s zou hebben om te laten zien hoe ze ermee om gaat als de kat even niet mee wil werken.
Leuk om te zien hoe Desiree werkt. Uiteraard hadden haar eigen katten geen vachtproblemen, maar ik kon goed zien hoe ze te werk gaat en hoe ze met de katten om gaat. Allemaal heel ontspannen en katvriendelijk. De kat zit op een handdoekje van thuis en kan zo ietwat ontspannen. Desiree leidt ze zo nodig af met wat valeriaan of kattenkruid en terwijl zij zitten te genieten worden ze gekamd. Dit doet ze heel lief en voorzichtig. Ik zou zeker mijn kat met klitten aan haar toe vertrouwen!

Na deze geweldige fotoshoot ging Desiree me interviewen voor haar YouTube kanaal. Erg spannend en niet wat ik gewend ben. Wil je meer weten over hoe ik werk en wie ik ben, of lezen hoe de shoot voor Desiree was? Neem een kijkje.

Bekijk de foto’s hier:

Als dierenondernemer foto’s nodig?

Ben jij een dierenondernemer en heb je ook foto’s nodig voor je bedrijf? Ik help je heel graag!

Ik bied bedrijfsreportages of personal branding shoot. Ik help graag met kiezen wat het beste bij jou past. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten