Over mij

Hai! Ik ben Bonny Vrielink, geboren en getogen Amsterdammer (maar het is niet te horen!) en woon nu in een schattig huisje in Amsterdam Noord. Sinds begin 2016 heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt en werk ik als fotograaf.

Jarenlang deed ik cursus na cursus en was fotografie een moment voor mijzelf: ik alleen met camera op pad of lekker naar het fotomuseum. Gelukkig en vol energie kwam ik terug van zulke dagen!
Eind 2015 klikte het in mijn hersenen. Ik had een heerlijke dag met een vriendin en haar kind in het park gehad met als eindresultaat geweldige foto’s waar ze te blij mee was en riep: “hier zou ik voor betalen”. Ohhh ok, dan gaan we dat doen!
Sindsdien heb ik mij nog meer op fotografie gestort en heb ik de beste baan ter wereld gevonden.

Als je me boekt ga ik allemaal vragen aan je stellen. Lijkt me niet meer dan eerlijk dat ik er een paar voor je ga beantwoorden:

Waar word ik blij van?

Ohhh, zoveel!
– Ik ben een enorm dierenmens en hoe chagrijnig ook, ik word meteen blij bij het zien van een kat/hond/eendje/koe, etc. Katten zijn mijn favoriet, vandaar dat ik daar een aparte website voor heb, zie www.fotoshootmetjekat.nl
– Daarnaast hou ik enorm van het strand en het geluid van de golven. In de lente en zomer doe ik vrijwilligerswerk bij Het Surf Project. Zondagen doorbrengen in zee en ook nog kinderen helpen, ik teken!
– Ik kan me overal vermaken met een boek, dat heb ik al van kinds af aan. En heb dus bijna altijd mijn ebook bij me.
– Oh en met mijn camera op pad in het buitenland… Ja, dat zijn wel de dagen waar ik ontspannen en hyper tegelijk thuis kom!

Introvert of extravert?

Beiden! Ik kan heel makkelijk praten, ik maak snel vrienden (ooit een jaar gereisd en nooit lang alleen geweest), maar kan ook enorm geïntimideerd raken door groepen en in het openbaar moeten spreken. Ik kan echt genieten van een avondje thuis alleen op de bank, maar zie mijn vrienden ook graag vaak.

Wat vind ik het leukste aan mijn baan als fotograaf?

Veel! Maar wat dingen uitgelicht: de mensen. Ik vind het geweldig om een kijkje te mogen nemen in zoveel mensen hun levens en samen met hun geweldige foto’s te mogen maken.
Daarnaast hou ik van HET moment. Dat moment dat jij schaterlacht om iets, je haar achter je oor strijkt of je zoontje stiekem een kus op je wang geeft. Die momenten die je misschien mist als je snel kijkt, maar die laten zien wie jij (en je gezin) echt bent/zijn. Dat moment pakken, dat maakt me blij! Meteen op dat moment of later thuis schaterlachend achter de computer 😉
(ps vandaar ook de naam Bmoments!)

Kleur of zwart-wit?

Lastig, lastig! Ik hou enorm van kleur. Mijn huis heeft gele en blauwe muren en mijn kledingkast hangt vol kleur. Ik hou ook van kleur op de foto, vooral als het er lekker af spat. Maar sommige foto’s worden sterker in zwart-wit. Daarom lever ik alle foto’s in kleur en zwart-wit.

Waarom doe ik wat ik doe?

Fotografie is mijn passie en ik kan zo genieten van mooie foto’s. Dat gun ik iedereen. Door oude fotoalbums bladeren of op je harde schijf door foto’s scrollen, ik kan er zo uren aan besteden. Het is heerlijk om foto’s terug te zien uit de jaren 80: met het bloemetjes behang, bruine vloerbedekking, de kat die we toen hadden, de knuffel die ik altijd mee droeg. Door alle details van toen ben je meteen weer helemaal terug.
Daarom hou ik van fotoshoots bij jou thuis of op een locatie die voor jou van belang is. Niet gewoon foto’s maar herinneringen voor altijd!

Daarnaast ben ik een heel nuchter persoon, ‘what you see is what you get’, zoals ze wel eens zeggen. Me anders voordoen kan ik niet. En waarom zouden we dat ook doen? We zijn allemaal goed zoals we zijn en door dat te laten zien trek je ook mensen (of klanten) aan die bij jou passen. Dat wil ik ook laten zien met mijn fotografie.

Jou op je gemak stellen en aan het lachen te krijgen is mijn uitdaging van de shoot. Maar vind ik een van de geweldigste dingen om te doen!

Nog vragen?

Ik hoop dat je zo een beeld hebt van wie ik ben. Zo niet, neem een kijkje op mijn Instagram waar ik meer vertel over mezelf of de verhalen achter de foto’s die ik plaats.
Heb je nog meer vragen? Laat het me gerust weten!

Credits:
Header bovenaan: FotovanDana
Middelste foto: Remke Vet van Bold-SL tijdens onze fotoshoot.
Rechterfoto: Joyce