Ontspannen familieportret op het strand

Eind van de zomer had ik een leuke aanvraag: een familieshoot met een familie uit Duitsland. Ze waren in Bergen op vakantie met iedereen omdat opa en oma 50 jaar getrouwd waren en wilden gebruik maken van het moment om met iedereen op de foto te gaan. Heerlijk, met de hele familie op het strand.

We spraken op een maandag af. Het hele weekend regende het en we hielden contact en hadden zelfs een reservedatum. Maar gelukkig: de zon scheen volop op maandag!

Ongeposeerd geposeerd

Ik hou van ongeposeerde fotografie waar iedereen er op staat als zichzelf. Dat is met dit soort sessies toch iets lastiger omdat men toch graag een foto wil waar iedereen leuk op staat en in de camera kijkt. Maar je wil wel dat iedereen straalt en ‘echt’ lacht ipv hun foto-lach geeft toch?
Met dit soort sessies poseert men dus wel, maar ik doe mijn uiterste best om ze wel echt te laten lachen! Dat is soms hard werken maar vooral erg leuk om te doen. Met simpele gesprekjes, vragen over de familie, vragen over elkaar, ‘wie speelt het meeste vals’ en kleine opdrachten lukt het vaak om iedereen toch op zijn gemak te krijgen en lekker te laten lachen.

De familie liep wat ontspannen over het strand terwijl ik foto’s maakte. We deden wat geposeerde setups: de hele familie en per gezin. En we deden wat ongeposeerde setups: allemaal de handstand, allemaal springen. En zoals altijd maakte ik wat tussendoor foto’s, die soms nog het leukst kunnen zijn!

Ook moesten opa en oma uiteraard even samen op de foto. Ik vroeg hen voor tips voor een goed huwelijk waarmee je het ook tot 50 jaar redt. Dit zorgde vooral voor heel veel gelach!

Bekijk hier het resultaat:

Wil je ook met de hele familie op de foto?

Ik help graag jullie leuk op de foto te zetten. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten