newborn baby, foto, amsterdam

Newborn shoot in Amsterdam

Vorig jaar mocht ik weer een leuke newborn shoot doen van moeder en baby. En wat een schatje was het!

Natuurlijke newborn foto’s

Newborn shoots zijn extra leuk om te doen. Normaal zijn mensen vaak wat ongemakkelijk voor de camera, kinderen willen niet en dan is het vooral de uitdaging voor mij om het zo leuk mogelijk te maken en die camera te doen vergeten. Bij newborn shoots is dat niet nodig: de baby heeft nog niks door en doet gewoon waar ‘ie zin in heeft. De ouders hoeven alleen maar naar de baby te kijken en ze vergeten alles om zich heen. Ik hoef dan ook weinig te zeggen of te doen om een liefdevolle blik op hun gezicht te krijgen. Mooi toch?!

De baby is ook de baas. Samen voelen we waar ie zin in heeft. Jullie omdat jullie de baby veel beter kennen en ik omdat ik ondertussen iets weet van wat fijne poses zijn. De baby een keertje extra voeden betekent erna lekker veel rust. Leg de baby op een groot bed neer en we kunnen rustig wat close-ups maken en de baby kan bij komen van alle aandacht.
Ik besef me heel goed dat het kleine beetje wat we doen tijdens een shoot al heel vermoeiend is voor jouw kleine baby. Daarom luister ik goed naar wat hij/zij wil. Het liefste doe ik daarom zo min mogelijk geposeerde dingen, maar fotografeer ik wat jullie normaal ook doen. Met wat extra knuffels en kusjes voor de foto natuurlijk! Maar zo zorg je ervoor dat de fotoshoot ook zo natuurlijk mogelijk is voor de baby.

Bekijk het resultaat:

Wil jij ook spontane foto’s zoals jullie echt zijn?

Ben jij zwanger en wil je ook ongeposeerde, spontane foto’s met je baby? Neem contact met mij op voor de bevalling, dan zorg ik dat ik tijd voor je vrij hou na de bevalling.

Vergelijkbare berichten