newborn foto's amsterdam

Newborn foto’s met opa en oma

Het lijkt mij moeilijk om in een ander land te wonen dan je ouders. Helemaal op het moment dat je een baby krijgt! Dus ik snapte heel goed dat opa en oma enkele weken kwamen logeren bij dit nieuwe gezin. Hoe belangrijk om je ouders in de buurt te hebben om je te helpen met de eerste dagen en vooral vol trots je nieuwe zoon te laten zien.

Newborn foto’s in Diemen

Voor dit gezin reed ik naar Diemen om in hun eigen huis foto’s te maken van hun nieuwe zoon, Luca. Mijn newborn sessies zijn altijd spontaan en ongedwongen: je kan een baby niet dwingen dus hij is gewoon de baas. We begonnen met verschonen en omkleden, dat moet ook gebeuren in de ochtend. Met een knuffelsessie op de bank als beloning.

Ik maak altijd foto’s in de woonkamer, slaapkamer van de ouders en in de kinderkamer. De kinderkamer is vaak een hele knusse plek, deze wil je zeker op de foto hebben voor later. De slaapkamer van de ouders heeft een heerlijk groot bed. Dat is perfect om even met de baby te knuffelen of foto’s te maken van de baby alleen.

Dat deden we nu ook, alleen bleek al snel dat Luca niet zo’n fan was van omkleden en helemaal overstuur was. Er waren meerdere setjes klaar gelegd, maar zoals ik zei: de baby is de baas, dus dat gebeurde niet. Ik gaf het gezin een kwartiertje om even weer te ontspannen, Luca weer tot rust te laten komen en toen gingen we rustig weer verder. Ik heb geen haast tijdens newborn sessies en heb dit soort momenten al ingecalculeerd. Het liefste doe ik ook alleen maar dingen waar de baby geen last van heeft of leuk vind. Dus zodra hij aan geeft dat ‘ie het niet wil, dan luisteren we daarnaar.

Met opa en oma erbij

Wat wil een baby wel doen dan? Eigenlijk is dat niet zo ingewikkeld: gewoon lekker slapen, rond kijken, knuffelen met zijn nieuwe ouders, soms wat eten tussendoor en vooral veel ontspannen. Dus dat deden we! Nog een knuffel met opa en oma erbij. Zo waardevol…

Ter extra info: deze shoot is van voor corona. Op dit moment adviseer ik om newborn shoots echt alleen met jouw gezin te doen, geen extra mensen erbij. Dit omdat de huizen vaak te klein zijn om goed afstand van elkaar te kunnen houden. En tijdens de fotoshoot loop ik graag rond om van alle hoeken de foto te kunnen maken.

Bekijk de foto’s:

Wil jij ook spontane foto’s zoals jullie echt zijn?

Ben jij zwanger en wil je ook ongeposeerde, spontane foto’s met je baby? Neem contact met mij op voor de bevalling, dan zorg ik dat ik tijd voor je vrij hou na de bevalling.

Vergelijkbare berichten