|

Moeite met de camera? Wat extra aandacht voor portretfoto!

Eveline was de eerste die ik op de foto mocht zetten voor mijn nieuwe dienst ‘Moeite met de camera’. Het was van beide kanten even wennen maar een hele waardevolle en leuke fotoshoot!

Moeite met de camera? Geen probleem!

Ik deed een oproep op Instagram wie moeite had met de camera en me wilde helpen de nieuwe dienst te testen. Eef reageerde meteen. Iets wat mij, en misschien ook anderen die haar kennen, verbaasde. Het is zo’n mooie, zelfverzekerde vrouw! Maar we weten natuurlijk nooit wat iemand over zichzelf denkt. Eveline vond de meeste foto’s die ze van zichzelf zag echt niet mooi. En diegene die ze wel mooi vond leken niet op haar – zei ze zelf. Een uitdaging voor een fotograaf die roept: op de foto als jezelf 😉 Die nam ik dus graag aan!

We spraken af in Amsterdam, op Bickerseiland. Een klein buurtje met veel groen wat rustig zou zijn, dacht ik. Rustig was het niet. Droog ook niet, maar de shoot was toch een succes gelukkig.
Ik ken Eef van vroeger nog, maar we hadden elkaar lang niet gezien. Dus de fotoshoot begon heel ontspannen met even bijkletsen. Dat helpt toch als je zenuwachtig bent. We bewonderden de mooie grachtenpanden, keken naar wat katten in het raam en ondertussen maakte ik de eerste portretten van Eef. Ik stelde vragen over haar vriend, haar nieuwe werk, dingen waar ze om moest lachen en weer even kon ontspannen.
We liepen door, schuilden onder wat bomen voor de miezer en gingen verder met foto’s maken. Ik vroeg of het ging en ze vond het lastig maar te doen gelukkig. We liepen door de buurt, zochten nog wat mooie plekken, vonden mooie verborgen parkjes en werden zelfs uit eentje weggestuurd: het was privé terrein kennelijk. Na diverse outfits, diverse achtergronden en uiteraard diverse poses en houdingen was het klaar: tijd om echt te ontspannen met een drankje!

Tevreden klant: ontspannen shoot en mooie foto’s

Eveline gaf aan dat ze het een ontspannen shoot vond, maar nu al zenuwachtig was voor de foto’s. Een week later hadden we onze Skype afspraak om de foto’s door te nemen. Ik ging er eerst snel doorheen en daarna wat langzamer. Eerste indruk: ohhh, dat valt mee! Haha, dat is toch de reactie die je wil bij dit soort shoots.
Ik gaf haar de tijd om zelf thuis rustig haar favorieten te kiezen en al snel kwam ze bij me terug met een keuze van 24 foto’s! Dat alleen al was voor mij het teken dat het een geslaagde shoot was. Maar deze quote natuurlijk helemaal:

“Bonny is niet alleen een goede fotograaf maar heeft ook veel mensenkennis. Ze heeft me erg geholpen om me op mijn gemak te laten voelen waardoor de foto’s veel mooier zijn geworden dan ik had verwacht. En ze heeft op een druilerige dag foto’s weten te maken die vrolijk en licht zijn. Ik word normaal niet erg blij van mezelf op de foto maar uit de fotoshoot die ik met Bonny heb gedaan kwamen erg veel vrolijke en zelfs mooie foto’s. Ik wilde zo graag eens een paar leuke foto’s waarmee ik een klein beetje trots op mezelf kan zijn en dat is gelukt 🙂 Dankjewel Bonny! “

Bekijk de foto’s:

Heb jij ook moeite met de camera maar wil je wel leuke foto’s van jezelf?

Ik help je heel graag aan mooie foto’s van jezelf. We nemen wat langer de tijd, hebben wat meer voorbereiding en praten openlijk over waar je moeite mee hebt en hoe ik je kan helpen. Kijk voor meer info.
Neem contact met mij op!

Vergelijkbare berichten