evenementen, fotografie, labour games, bmoments

Labour Games evenement fotografie

Eind november werd ik door Open State Foundation gevraagd om foto’s te maken van hun evenement ‘labour games’. Dit was het Nederlandse onderdeel van een Europese ‘game jam’. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het was superleuk en kan het iedereen aanraden!

Loskomen in spel

De labour games duurde twee dagen en werden gehouden in de Refugee Company, in de voormalige Bijlmer Bajes. Geweldige locatie, heel mooi opgeknapt, jammer dat het maar tijdelijk is.
Tijdens een game jam worden er in groepjes nieuwe spellen bedacht. Alleen stond deze in het teken van arbeid en de problemen en in uitdagingen die we daar landelijk en in de EU mee hebben. Of zoals Open State het zelf zegt:

“Hoe kunnen we nadenken over werk en de mogelijkheden van de arbeidsmarkt op een creatieve en leuke manier? Wat voor soort spellen kunnen we creĆ«ren om uitdagingen en successen op weg naar de markt te overwinnen en de weg voor anderen te vergemakkelijken? Samen zullen we uitdagingen en kansen bespreken en onderzoeken met gameplay, ze vertalen naar spellen en speelbare prototypes.”

Ik was alleen aanwezig tijdens de eerste ochtend. Een ochtend die nog in het teken stond van kennismaken en los komen. En hoe kom je los tijdens een game jam? Inderdaad, door te spelen! Ze begonnen met een soort verstoppertje: iedereen die de persoon vond moest zich er bij aansluiten. Hints en selfies werden gestuurd in de Whatsapp groep. Bekijk de foto’s om te zien waar men uiteindelijk verstopt zat.
Daarna werd er buiten Annemarie Koekoek gespeeld, lang geleden dat ik dat zag!

Nieuwsgierig wat het resultaat was na twee dagen brainstormen? Bekijk de verzonnen spellen.

Bekijk het fotoverslag:

Heb jij binnenkort ook een evenement?

Neem contact met mij op voor een tarief of om kennis te maken.

Vergelijkbare berichten