kleurrijke portretfoto's, stel vrienden, zakelijk portret, amsterdam noord

Kleurrijke portretfoto’s in Amsterdam Noord

Geweldige kleurrijke portretfoto’s! Zoals je vast gezien hebt aan mijn foto’s: ik hou enorm van kleur! Dus toen deze klant vroeg om ‘verrassende’ foto’s, moest ik natuurlijk meteen denken aan kleur. Vaak zijn zakelijke foto’s niet enorm kleurrijk. De trend is nu een witte of beige achtergrond, daar spelen veel daglicht studio’s en horeca locaties ook op in. Daarnaast houden veel mensen van zwarte kleding. Logisch, het staat vaak goed en het kleed meteen af. Maar je valt niet op.

Hoe krijg je zulke kleurrijke (portret)foto’s?

Color Combination Schem

Ken je het kleurenwiel? Daarmee kun je bekijken welke kleuren goed bij elkaar passen. Als je je achtergrond al weet, kun je daar rekening mee houden in je kledingkeuze.

  • Wil je echt opvallen, kijk dan naar de complementaire cirkel. Hier gebruik je tegenover elkaar liggende kleuren in de kleurenwiel. Ga je de natuur in en maak je foto’s in het groene bos, dan kun je dus het beste een rode jurk aan doen. Of bij een blauwe muur een geel overhemd. Kleurrijker kan niet 😉
  • Uiteraard hoef je niet zo ver te gaan. De analoge kleuren zijn ook al heel mooi en opvallend. Hier kies je kleuren die naast elkaar liggen. Daar kun je ook gebruik van maken met je accessoires, dan ben je wel kleurrijk maar niet enorm knallend kleurrijk. Zoals een oranje shirt met een rood vest.
  • Liever een rustige look? Kies dan 1 kleur en draag verschillende tinten hiervan.

Kleurenwiel door macrovector op Freepik.

Kleurrijke achtergrond

Voor Maureen ging ik op zoek naar een kleurrijke achtergrond. Het was niet zo ver zoeken, ik had al eens een personal branding shoot gedaan hier en was groot van de kleuren geworden. Ik bekeek wat er allemaal mogelijk was, wat het beste moment op de dag zou zijn en stuurde dit door. Aan de hand daarvan koos Maureen voor een rood pakje. Perfect voor bij de rode muur: twee verschillende tinten rood! En bij de blauwe muur knalt het lekker.

Ahmed ging tegelijk op de foto. Hij koos voor neutrale kleuren bij de felle achtergronden: ook top! Zwart pak knalt nog steeds door de kleurrijke achtergrond.

Uiteraard gingen ze erna samen nog even op de foto. Wel zo gezellig en als je eenmaal over die drempel van ‘op de foto gaan’ bent, is het een stuk makkelijker!

Bekijk het resultaat van deze portretfoto’s:

Wil jij ook (kleurrijke) portretfoto’s die opvallen?

Ik denk graag met je mee over een geschikte locatie, kleding, etc.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Vergelijkbare berichten