portret datingsite
|

Helpt dat nou, zo’n Tinder fotoshoot?

Wil jij ook een Tindershoot?

Dit blog schreef ik naar aanleiding van een enquête na 50 “Tindershoots”, oftewel portret fotoshoots voor een datingsite/datingapp. Wil jij ook graag goede foto’s om op zoek te gaan naar een partner? Ik help je heel graag aan een goede foto van jezelf.

Lees verder op mijn website voor meer informatie over een portret fotoshoot voor een datingsite, bekijk de diverse portretten die ik al gemaakt heb of neem meteen contact met mij op om te boeken!

Valentijnsdag & Tinder fotoshoot

De dag van de liefde… of om er 1 te vinden? Ik doe nu al 5 jaar ‘Tinder fotoshoot’, oftewel portretshoots voor datingsites. Meer dan 50 heb ik er ondertussen mogen doen. Tijd voor een evaluatie, vond ik!
Ik deed een enquête onder alle klanten, vroeg naar hun ervaringen, wensen en uiteraard de resultaten. Helpt het nou? Mooie, professionele foto’s van jezelf voor op een datingsite? Ik was natuurlijk enorrrrm nieuwsgierig naar de uitkomst.

“Gewoon jezelf zijn”

Mijn doel bij de Tindershoots is mensen “echt als zichzelf” op de foto te zetten. Iedereen kan mooi op een foto staan, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar als je na weken chatten iemand ontmoet en hij/zij er heel anders uit ziet dan je dacht, is dat enorm frustrerend! Dan blijft het vaak bij een eerste date.
Dit was mijn eigen ervaring ook. Ik dacht: dat kan beter! Als je gewoon echt als jezelf op de foto staat, dan is je date ook niet teleurgesteld. Als je daarnaast ook nog wat over jezelf laat zien: je kledingsmaak, favoriete plek, favoriete bezigheid, je persoonlijkheid, zo mogelijk je “vibe”… Dan trek je gewoon mensen aan die jou zoeken ipv andere verwachtingen hebben.

Ik gun mijn klanten veel tweede (en meer) dates, zodat het niet meer om uiterlijk draait maar echt om wie zij zijn en of ze bij de ander passen. Daarom doe ik deze fotoshoots. Tijdens de fotoshoots hebben we het vaak over hun wensen – wie ze zoeken, hun ervaringen tot nu toe, maar ik hoor bijna nooit hoe het afloopt. Spannend!

Het mooiste resultaat als eerste

Het mooiste resultaat wist ik stiekem al: De eerste persoon met wie ik ooit een Tindershoot deed (hij was leuker in het echt dan zijn oude foto, ik raadde `m echt aan betere foto’s te laten maken…) is ondertussen een vriendin, koophuis en kind rijker. Het tweede kind is zelfs in aantocht!

Je snapt dat ik enorm nieuwsgierig was naar de rest…

Op de foto zoals je bent

Bijna iedereen kreeg positieve reacties op de foto’s.
“Een goede vriend zei dat ik erop stond zoals ik echt ben en niet gemaakt.”
“Dat ik precies zoals op de foto ben.”
“Mijn vrienden en dates vonden ze ook een goede weergave van mij en mijn persoonlijkheid. Ik heb veel complimenten gekregen.”
“Zo’n mooie foto! De soort mannen die reageren zijn anders dan eerst, de berichten die ik krijg zijn ook langer en serieuzer.”

Meer matches & meer dates

De meesten hadden meer dates sinds ze deze foto’s gebruikten.
“Ik kreeg meteen meer matches dus het heeft geholpen.”
“Ik heb nog niet DE man ontmoet maar heb wel het gevoel dat het duidelijker is wie ik ben door de foto’s.”
“Op basis van de foto’s kan ik makkelijk een date krijgen!”

Meer tweede dates met een professionele foto

De meesten geven aan dat de foto’s wel echt passen bij wie zij zijn en dat ze daardoor ook vaker een tweede date hadden.
“De man wilde altijd nog een keer afspreken. Ik denk dat de foto’s een goede weergave van mijzelf zijn. Ik ben het, maar wel mooi neergezet. Zonder dat er iets veranderd is aan mij.”
“een heel prettig idee dat het recente en duidelijke foto’s van mijzelf zijn, scheelt weer iets om niet ongerust over te hoeven zijn.”
“Een date zei verrast: “Je lijkt echt op je foto’s.” Kennelijk scheppen veel mensen valse verwachtingen en gaan mannen een date in met de verwachting dat je vast niet op je foto lijkt.”

En het belangrijkste… helpt een Tinder fotoshoot bij een match?!

Ongeveer de helft van de mensen die reageerden had iemand leuks ontmoet. Helaas was dat niet altijd blijvend. Het blijft een hele harde wereld (weet ik ook uit ervaring).
Maar gelukkig zijn diverse mensen nog “lekker aan het daten samen”. Enkelen vonden ook een relatie op een andere wijze (bijv speeddaten), die gaven aan dat het proces en mijn vragen zeker hadden gewerkt, voor meer zelfvertrouwen hadden gezorgd.

Zijn ze nog tevreden met de foto’s?

De meesten (sorry, heerlijk vaag begrip maar het is geen wetenschappelijk onderzoek dus getallen zeggen zo weinig…) zijn nog steeds erg tevreden met de foto’s en de shoot.
“Ik heb de foto’s ook op LinkedIn gebruikt en heb daar echt veel aan gehad. Ik begin zelfs binnenkort met een nieuwe baan. Een goede foto helpt echt!”
“Ik vond het proces zelf erg moeilijk (in een park, in de kou in december, mensen die toe kijken) maar dat lag aan mij, niet aan de fotografe. Ik ben blij dat ik die stap heb gezet want het resultaat is er wel naar: de foto’s zijn leuker dan in een studio, minder formeel, tonen een beter beeld van mijzelf.”
“Ik gebruik ze nog steeds!”

En hoe vonden ze de shoot zelf?

“Ik kwam er speciaal voor uit Groningen naar Wijk aan Zee. Dat maakte de shoot ook een leuke herinnering en niet zakelijk en gehaast. Ik vond je vragen leuk en die zou je altijd kunnen uitdiepen. Ik moest bij elke stap in de zee iets over mij zelf zeggen bijvoorbeeld. Deed ik heel fanatiek, dikke stappen haha de foto moest overnieuw. Maar het werkt wel. Het maakt de shoot tot een positieve belevenis.”
“Ik merkte dat het echt goed werkt als je in een omgeving op de foto gaat die je zelf prettig vindt en de sfeer ontspannen is.”
“Ik vond het contact heel prettig, menselijk, vertrouwd.”

Hadden ze nog suggesties of verbeteringen?

Er werd getipt om langer stil te staan op een plek, wat meer rust in te bouwen. Toevallig iets waar ik zelf ook mee bezig was!

Meerdere mensen wilden NOG meer zichzelf laten zien. Dus daar ga ik zeker iets mee doen! In de vragenlijst en het voorgesprek hebben we het hier over en kunnen we brainstormen wat past bij jou.

Te streng voor jezelf

Ik merk het vaker tijdens shoots: mensen zijn echt heel streng voor zichzelf. Dat is een van de redenen waarom ik ook met een extra dienst gestart ben voor mensen met moeite met de camera. Door huiswerk vooraf, wat meer tijd en aandacht tijdens de shoot hoop ik dat mensen ook tevreden kunnen zijn met foto’s van zichzelf.
Helaas las ik dat ook in de enquête terug. Mensen vinden het toch moeilijk de dingen waar ze niet zo blij mee zijn terug te zien op de foto’s. Ook vinden mensen het kiezen moeilijk. Het hielp enorm als iemand mee kijk en zei wat hij/zij mooi vond.

Wat werkt wel en niet voor een Tinder foto?

Ik vroeg mijn klanten ook hoe zij naar foto’s van hun toekomstige dates hadden gekeken.
Wat werkte wel en niet? Let op, hier komen tips 😉

Wel:
– Actiefoto’s van hun hobby / vakantie
– Mooie portretfoto van in de camera kijkend maar ook niet in de camera kijkend
– Gevarieerd en uit verschillende hoeken, zodat je een goed beeld krijgt.

Niet:
– Foto’s met zonnebril / vis / motor / ontbloot bovenlijf
– Foto’s van vakantie waar de ex af is geknipt
– Foto’s met een groep waarbij je niet weet wie diegene is
– Selfies
– Hele oude foto’s
– Foto’s met filters er over heen

“Mooie foto’s zijn echt een pré en een teken dat iemand het vinden van een partner serieus neemt.”

Wil jij nu ook een Tindershoot?

Overtuigd door alle persoonlijke verhalen? Ik help je heel graag aan een goede foto van jezelf. Lees verder op mijn website voor meer informatie over zo’n fotoshoot, bekijk de diverse portretten die ik al gemaakt heb, of neem meteen contact met mij op om te boeken!

Vergelijkbare berichten