gezinsreportage, baby, newborn fotoshoot, amersfoort
|

Gezinsreportage met baby

Begin 2022 begon ik met een mentortraject bij Linda Bouritius. Altijd goed om iemand mee te laten kijken. Wat gaat er goed, wat kan er beter? We keken naar alles: van begin tot eind van het proces. Welke foto’s maak ik, vanuit welke hoek, met welk licht? En welke foto’s halen dan mijn selectie en welke niet? (Hier bleek vooral dat ik echt niet kan kiezen, iets wat ik al heel goed wist ;)) Maar ook wat betaalt de klant, hoeveel foto’s krijgen ze, etc. Daarnaast keken we ook naar de bewerking van de foto’s. Om er het meeste uit te halen deden we enkele sessies samen, zoals een portretfotoshoot in Amersfoort en deze gezinsreportage.

Gezinsreportage met mama, baby en grote zus

De gezinsreportage was dus o.a. om al het geleerde te oefenen en nog meer feedback te krijgen. We deden de fotoshoot bij een gezamenlijke vriendin die enkele weken geleden bevallen was. Het gezin was niet compleet, vader was aan het werk en de oudste dochter was op school. Maar dat maakt deze foto’s zeker niet minder waardevol. Ze laten mooi zien hoe dat er thuis aan toe gaat als de middelste dochter thuis is van de opvang en mama druk bezig is met de jongste dochter.

Op het moment dat we binnen kwamen was de baby nog heerlijk te slapen en zat zusje op de bank een filmpje te kijken. Samen haalden ze de baby uit bed toen zij wakker werd. Uiteraard had ze meteen honger en kreeg ze wat borstvoeding. Ondertussen had zus ook honger gekregen dus die was erna aan de beurt. Ongeduldig zat ze alvast op het keukenblok te wachten en wilde ze graag helpen. Terwijl mama daarna weer wat aandacht aan de baby gaf, ging zij los met de kaasschaaf. Heerlijk om die ondeugende blik te zien!

Foto’s zo ongeposeerd mogelijk

Ik fotografeer graag zo ongeposeerd mogelijk. Ik volg jullie en zet op de foto wat er gebeurt. Helemaal bij een baby fotoshoot valt er ook weinig in scene te zetten. We doen wat de baby wil. Een huilende baby is dan ook gewoon een huilende baby. Niet wat je wilt misschien, maar alsnog leuk voor later.
Grotere broers en zusjes zorgen voor lekker veel activiteit en maakt de fotoshoot extra leuk. Nu heb je niet alleen baby’s eerste tijd vastgelegd maar ook meteen hoe broer en zus daarmee om gaan en zich lekker misdragen soms. Het laat het totaalbeeld van jouw gezin zien! Heerlijk toch?!

Na wat knuffels met de zus was het weer tijd om te gaan slapen. De baby werd ingebakerd door mama en toen kon ze weer lekker gaan slapen. Zus genoot even van de rust en knuffelde met de poes.
Dat was weer het einde van onze fotoshoot. Je ziet, er hoeft helemaal niks groots of spannends te gebeuren. Juist die kleine momentjes zijn zo fijn om vast te laten leggen!

Bekijk het resultaat van deze gezinsreportage:

Zelf ook interesse in een gezinsreportage?

Ik help je heel graag. Ik volg jullie 1 of 2 uur en leg vast wat er gebeurt. Van tevoren bespreken we wat je wilt en wie er op de foto gaat. Wil je gewoon lekker thuis blijven of wil je naar de speeltuin, het strand? Allemaal mogelijk! Kijk voor meer informatie en de prijzen. Of neem contact met mij op!

Vergelijkbare berichten