womens march 2019, minister bruins

Fotoverslag Women’s March tegen Minister Bruin’s beslissing

9 maart 2019 was het weer tijd voor een Women’s March. Ik had ‘m al een tijdje in mijn agenda staan. In 2017 had ik tweemaal een Women’s March gefotografeerd (Women’s March maart 2017 voor Oxfam Novib en in januari 2017 het protest bij aantreding Trump) en dat leverde de meest geweldige foto’s op. Leuk dus om op een vrije dag zelf weer even creatief aan de slag te gaan.

Persoonlijk mee lopen

Echter werd het last-minute opeens een persoonlijk doel om mee te lopen. Minister Bruins had namelijk de week daarvoor besloten dat alleenstaande vrouwen en lesbische vrouwen geen recht meer hadden vergoeding vanuit de zorgverzekering voor hun fertiliteitsbehandelingen. Dat werd namelijk alleen vergoed bij een medische reden en het gemis van een man was een sociale reden, geen medische.
Dit was persoonlijk voor mij, als alleenstaande vrouw. En de manier waarop het ging was niet eerlijk. Op een donderdag riep Minister Bruins dit en op vrijdag besloten alle zorgverzekeraars dat ze de behandelingen dus niet meer vergoeden bij alleenstaande en lesbische vrouwen. Per direct. Eind februari. Terwijl wij alleen in januari van zorgverzekeraar kunnen wisselen…

Ook de politiek liep mee

Je leest vast mijn frustratie al. Ik wilde dus graag mee lopen om te laten zien dat genoeg vrouwen dit niet oke vinden. De petitie was veelvuldig getekend, maar goed om het ook in het echt te laten zien.
Er leek een kleine opkomst te zijn, maar toen we eenmaal tussen de andere vrouwen voor de Women’s March stonden en iedereen zijn bord pakte was het toch een aardig grote opkomst!
En het mooie: twee kamerleden liepen mee. Mevrouw Ploumen (die eerder die week in Jinek zich al hard maakte voor de zaak) en nog en Groen Links mevrouw.

Bekijk de geweldige borden

Zie hieronder een kort verslag van de geweldige (en misschien ook intrieste) borden die vele vrouwen gemaakt hadden.
Volgend jaar loop ik weer mee. Hopelijk dan gewoon als symbool ipv dat ik letterlijk vecht voor de rechten van vrouwen in Nederland.

Heb jij binnenkort een evenement?

Ik maak graag foto’s voor je! Van de sfeer, portretten van de deelnemers, het overzicht etc. Neem contact met mij op voor meer informatie of prijzen.

Vergelijkbare berichten