familie feest fotografie_bmoments

Favoriete foto’s 2018

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een blogpost met mijn top 10 favoriete foto’s van 2017. Het is fijn om zo einde jaar eens stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is en alles eens langs te lopen. Lastig ook, want wanneer is iets een favoriete foto? Ik merkte bij het maken van dit blog dat het niet perse om ‘de mooiste’ foto gaat voor mij maar vooral welke sessie mij het meest raakte of uitdaagde.
Nieuwsgierig welke dat waren? Lees vooral door!

Top 10 favoriete foto’s 2018

2018 was een goed jaar! Ik had een doel qua aantal shoots, maar ook voor wat voor shoots en dat behaalde ik ruimschoots. Altijd fijn! Het was een heerlijk divers jaar met gezinsshoots, loveshoots, evenementen, veel portretten en enkele fijne kattenshoots.
Dat ik nog niet bij ben met alle blogs online zetten en gewoon echt niet kon kiezen (ssst, niet verder vertellen, het zijn er 10 met 1 als bonus!) zegt toch al genoeg?!

Niet op volgorde van belangrijkheid! Kiezen was al moeilijk genoeg…

[tg_divider style=”dotted”]
baby fotoshoot thuis amsterdam_bmoments

Pure lol

Deze shoot was heerlijk ontspannen en ging puur om moeder en baby.

Van elkaar genieten en lol hebben.

Zie de rest hier.

[tg_divider style=”dotted”]

portret foto, spontaan, bloesem

Bloesem portretten

Ik hou van de lente, van de bloesem, van portretten en vooral spontaniteit. Dan snap je waarom ik deze foto heerlijk vind. Ik deed twee portretshoots dit jaar in het Bloesempark in Amstelveen. Het was echt geweldig weer!

Wie staat er al klaar voor de bloesemperiode 2019?

Zie de rest van deze shoot hier.
[tg_divider style=”dotted”]

portret, zakelijke portretfoto, amsterdam

Portretten van de doula’s

Ik deed vrij veel portretten dit jaar. Erg fijn om te doen. Leuk ook om verschillende soorten mensen te leren kennen. Daarom blijft deze dag hangen, waarbij ik portretten maakte van zeven doula’s. Voor sommige beroepen heb je toch een speciale eigenschappen nodig en doula’s zijn hele fijne, warme mensen. Precies wat je nodig hebt tijdens een bevalling, maar ook echt een genot om op de foto te zetten!
Bekijk de rest van de portretten hier.
[tg_divider style=”dotted”]

portret foto, datingsite, tinder happn, amsterdam

Spontaniteit en echtheid voorop

Door de vele portret shoots merkte ik steeds beter wat mijn eigen passie en missie is: Mensen op de foto zetten zoals ze echt zijn. Dan voorkom je verwarring als je elkaar in het echt ontmoet en door op de foto te staan – en zelf te weten – hoe je ‘echt’ bent, trek je ook mensen aan die echt op jou als mens vallen.

Dat is zakelijk belangrijk, maar ook zeker in de datingwereld. Vanuit eigen ervaring leek me dat een belangrijk iets: vooral om verwarring bij het ontmoeten te voorkomen! Ik deed een shoot met een jongen/man en een meisje/vrouw. Deze shoot scoorde ook erg goed op Instagram, mijn favorieten zijn de echte spontane.

Heb jij al goede foto’s van jezelf voor op Tinder/Lexa/Bumble..? 😉

[tg_divider style=”dotted”]

zakelijk, ondernemer fotoshoot, beeldbank

Heerlijke business shoots

In 2018 had ik ook diverse zakelijke shoots. Zo fijn! Daarin kan ik mijn marketing achtergrond combineren met mijn passie voor fotografie. Ik kan mee denken met wat de klant nodig gaat hebben, wat past bij het bedrijf/imago etc.
Remke heb ik drie keer op de foto mogen zetten dit jaar, dus uiteraard komt zij in dit lijstje voor. Zie de rest van de foto’s hier.

2019 begint goed met als eerste een leuke business shoot en een nieuwe samenwerking. Hopelijk volgen er veel leuke zakelijke shoots!

[tg_divider style=”dotted”]
familie feest fotografie_bmoments

Dankbare evenementen

Dit feest van een hele lieve en warme familie zal ik nooit vergeten. Al is het alleen maar om de lieve bedankt-emails die ik na afloop kreeg! Zo fijn als klanten waarderen wat ik doe.

Bekijk de rest van de foto’s hier.

[tg_divider style=”dotted”]

DE bruiloft van het jaar

Makkelijk DE bruiloft van het jaar, want ik deed maar 1 bruiloft dit jaar 😉 Maar eentje die me heel lang bij zal blijven. Omdat het een geweldig bruidspaar was, een heerlijk energiek feest, de eerste Arabische bruiloft die ik mee maakte.

Maar ook omdat al vrij snel mijn flitser stuk ging… Grootste stress moment van dit jaar toch wel! Maar ik heb er veel van geleerd. Zoals dat ik meer vertrouwen moet hebben in mezelf dan in mijn apparatuur, want de foto’s zijn super geworden. Geen stress voor nodig!

Foto’s komen zsm online…

[tg_divider style=”dotted”]

Echtheid vs perfectie

Voor promotie gebruik ik Facebook en Instagram. Hoe verder 2018 vorderde, hoe meer ik me irriteerde aan de perfectie op dat platform. Ja, het is mijn werk om mooie foto’s te maken. En uiteraard wil je geen foto’s van jezelf terwijl je huilend in bed ligt en alleen maar chocola wil eten. Maar toch is er een duidelijke grens tussen de werkelijkheid laten zien of een perfecte wereld.

Daarom was deze laatste shoot van het jaar letterlijk perfect. Het was weer heerlijk ontspannen, papa speelde met dochter, moeder voedde jongste dochter, ik maakte foto’s van alles. Maar de baby huilt veel en andere dochter vindt dat maar niks. Toch willen we graag een familieshot. Ik had al leuke foto’s terwijl ze met zijn 4-en op de bank zitten: pa leest voor aan de oudste dochter en moeder sust de jongste dochter. Maar hoe mooi als ze ook echt allemaal even kijken? Dus dat probeerden we en dit was het resultaat.
Ik bleef schieten en vond het meteen geweldig, maar dacht: het gezin kiest vast de rustigere foto’s. Nope! Ook zij vonden deze de leukste. Heerlijk als klanten mij snappen.

Rest van de foto’s volgen in 2019.

[tg_divider style=”dotted”]
katten fotoshoot thuis, bmoments

Passies combineren

Het beste is als ik mijn passies kan combineren: door spontane foto’s te mogen maken, door mijn marketing-achtergrond te kunnen gebruiken of door… een kat te mogen fotograferen. Daar maak je deze cat lady toch wel happy mee!

Heerlijk dan ook deze lifestyle shoot thuis met de sphynxen in de hoofdrol. Zie de rest van de foto’s hier.

[tg_divider style=”dotted”]
bedrijfsfotografie, reportage

De belangrijkste reportage ooit

In 2018 mocht ik eindelijk, als 38 jarige vrouw, een dagje met mijn vader mee naar het werk. Een belangrijke plek voor hem, een groot mysterie voor mij (vooral wat hij nu precies deed), belangrijke foto’s voor ons beiden dus. Erg blij nog steeds dat ik een dagje mee mocht. Zo kon ik eens een dagje bedrijfsreportage proberen, maar heb ik nu ook mooie foto’s van mijn vader aan het werk!

Bekijk de rest van de foto’s hier.

 

 

[tg_divider style=”dotted”]

Interesse in een shoot met mij in 2019?

Neem contact met me op! Ik denk graag mee.

Vergelijkbare berichten