foto expositie, amsterdam noord, portretfotograaf, bmoments

Expositie Beauty’s in Noo(r)d

Foto expositie & interview in de krant!

Afgelopen donderdag was een bijzondere dag: ik stond in de Telegraaf met interview en foto en ’s avonds was het de opening van mijn eerste foto expositie: Beauty’s in Noord! Jaja, nooit verwacht maar het was nu toch zo ver!

Op Facebook kwam ik van de zomer een oproep tegen voor tweedehands kleding, een visagist en nog wat diensten. De initiatiefnemer wilde kwetsbare vrouwen uit Amsterdam Noord, de bewoners van de Rosaburgh (van het Leger des Heils) en het Leefkringhuis, een verwendag geven. Deze dames krijgen daar hulp met hun problemen: schulden, psychisch, verslaving, en werken naar een betere toekomst. En ze konden wel een fijne verwendag gebruiken! Het klonk als een perfecte gelegenheid om mooie portretfoto’s van de dames te maken waar ze echt wat aan hebben. Ik mailde en dit bleek inderdaad het geval.

Portretfoto’s tijdens de verwendag

Op vrijdag 25 augustus kwam ik aan op de Rosaburgh waar alles al in volle gang was: heel Noord had kleding gedoneerd, dus de vrouwen hadden genoeg keus; ze mochten naar de tandarts, kapper, pedicure en ze werden mooi opgemaakt. En als ze helemaal klaar waren zette Jonna Bruinsma en ik ze op de foto.

Jonna en ik hebben een hele andere stijl, wat leuk was om te zien! Jonna maakte documentairefoto’s, geposeerd en serieus, zodat ze een krachtige uitstraling kregen. Ik deed het op mijn eigen ongeposeerde manier: ik ging het gesprek aan. Vroeg naar hun dag, hun toekomstplannen, waar ze trots op waren etc. Van tevoren vroeg ik me af hoe makkelijk het zou zijn, maar het was geweldig: de dames hadden een topdag, waren niet gewend zoveel aandacht te krijgen en ze droomden graag over een mooie toekomst.

Het resultaat is te bewonderen in het Expocafe Zamen in Amsterdam Noord van 12 tot 29 oktober.
Mijn foto’s zijn op A1 formaat geprint door mijn favoriete printstudio Gallery Color. Ze komen geweldig uit door het grote formaat en de spetterende kleuren, dus enorm dank Gallery Color!

Geweldige openingsavond

De opening werd gevierd met een drie gangendiner door een topkok (ingredienten verzorgd door diverse sponsors) voor de dames om ze nogmaals in het zonnetje te zetten.

Mijn bezoek zette mij in het zonnetje met wat enorm mooie complimenten als: “Je ziet hun persoonlijkheid op de foto” en “Hoe heb je ze zo zacht op de foto kunnen krijgen?”
Het mooiste compliment was echter de blije reacties van de vrouwen en een van hen met tranen in dr ogen toen ze haar foto uitgereikt kreeg! Dat is het mooiste resultaat wat ik kon bedenken.

Geen tijd of niet in de buurt?

Uiteraard kun je ze ook hier bewonderen 😉 Ben je er klaar voor…?

Beauty’s in Noo(r)d

Ik hoor graag je reactie!

Sfeerfoto’s van de verwendag

Hierbij ook nog wat sfeerfoto’s van de dag. Van de voorbereidingen en de kids die ook een topdag hadden.

Vergelijkbare berichten