loveshoot, sneeuw, amsterdam

Eind van het jaar, de 10 favoriete foto’s van 2017!

Eind december is voor mij altijd een periode om even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Hoe ging het, wat ging er goed, wat ging er fout? En vooral ook plannen maken en doelen stellen voor 2018.

2017 was een topjaar!

2017 was een superjaar voor Bmoments! Het tweede jaar en het was goed om te zien dat het gewoon echt goed ging. Meer klussen, ik was meer tevreden over de klussen, werd meer gevonden door mensen buiten mijn netwerk en veel “eerste keren”: eerste keer mee lopen met een bruidsfotograaf, eerste keer mijn eigen echte bruiloft fotograferen (en meteen een tweede en een derde keer!), een eerste expositie, eerste keer in de krant en ga zo maar door. Ik ben tevreden over 2017, kom maar op 2018! πŸ˜‰

Ik zocht mijn favorieten uit. Kijk je met mij mee?
(volgorde random gekozen)

1. Een heerlijke thuis shoot

Ontspannen kids, lekker keten en pure lol op hun gezicht. Wat is er beter?!

gezin, fotoshoot, thuis

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

2. Mijn eerste bruiloft!

Zoooooo zenuwachtig was ik die dag en veel te vroeg uiteraard. Wat als het mis ging? Oh jee! Dan had dit bruidspaar geen foto’s… Maar gelukkig ging alles goed! Zo goed dat ik dit jaar een tweede en derde bruiloft had. De zenuwen blijven, dat hoort ook vind ik, gezonde zenuwen! Die laten zien dat het belangrijk voor me is. Ik ben klaar voor een nieuwe bruiloft in 2018! πŸ˜€

Het mooiste aan deze bruiloft vond ik de ontspannenheid van het bruidspaar. We liepen door het kleine dorpje en kwamen hun gasten al tegen, maar toch bleven ze alleen oog voor elkaar hebben en konden ze ontspannen antwoorden en reageren voor mijn foto’s. En dat zie je dan ook terug op de foto!

bruiloft, fotografie, trouwen, amsterdam

Bekijk de rest van de foto’s van deze bruiloft.

3. Women’s March op de Dam

Een vreemde eend, deze foto in mijn top 10. Maar ook niet, want naast gezinsfoto’s doe ik ook evenementen. Superleuk om te doen en heel gevarieerd: van verjaardagen in een cafe tot seminars over pensioenen.

Deze foto is gemaakt voor Oxfam Novib op de Dam tijdens de Women’s March. Ik was enorm onder de indruk van al die stoere vrouwen met hun borden met boodschappen die eigenlijk riepen: STOP, tot hier en niet verder. Nu zijn wij weer de baas. En deze trend zette zich voort in 2017 met de #Metoo discussie. Zeker iets om verder mee te gaan, sterke vrouwen op de foto zetten!

evenement, fotografie, womens march

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

4. Blije blik van een kind

Mooie locaties, lekker weer, goede kleding, alles helpt mee aan een mooie foto. Maar eigenlijk draait het maar om 1 ding: de emoties op iemands gezicht.

Met dit gezin had ik een fotoshoot in het park in Amsterdam Noord. Het miezerde als een gek, maar het park had emotionele waarde dus we zetten toch stug door. De hoofdrolspeler hield alleen niet van regen en ook niet van mensen die naar `m keken. Woops! Lastig dan, haha.
Maar ik deed mijn best en er zaten genoeg leuke tussen. De miezer werd harde regen en we besloten in een cafe verder te gaan. Op de terugweg liepen er twee oude dames met een hondje langs en alles werd goed! De opeeens hele blij blik op het jongetje zijn gezicht deed me zuchten van opluchting en enthousiaste kriebels in mijn buik geven: jaaah, dit wordt ‘m!

Daar gaat het toch om: die emoties pakken, daar word ik blij van!

gezin, kind, fotoshoot, park

De rest van deze shoot plaats ik snel op de website.

5. Mijn eerste foto expositie!

Ik fotografeerde kwetsbare vrouwen voor het Leger des Heils, de Regenboog groep en het Leefkringhuis, terwijl ze een verwendag hadden. Wat ik terug zag op de foto waren echter sterke vrouwen die lol hadden en hoop voor hun toekomst.

De foto’s werden getoond in cafe Zamen in Amsterdam Noord en worden binnenkort weer getoond in een foto-expositie in diverse buurthuizen in Amsterdam Noord.

portret, fotografie, amsterdam, bmoments

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

6. Ontspannen in de duinen

Met netwerkgroep ‘Bewust Ondernemende Vrouwen’ ging ik een dagje de duinen in om daar ontspannen portretten te maken. Wat een succesvolle dag was dat! Heerlijk zonnetje, fijne omgeving en mooie foto’s!

portret, fotografie, amsterdam, bmoments

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

7. Shoot in de sneeuw!

In februari had ik een loveshoot gepland staan met een stelletje. Wat was ik blij toen het net op die datum helemaal wit was..!

Een droom van een shoot: wit landschap, mooi stelletje die ontspannen op de foto ging en blij waren met het resultaat.

Wie plant de volgende sneeuw shoot in? πŸ˜‰

loveshoot, sneeuw, amsterdam

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

8. Pret in het park

Men denkt vaak lang na over de locatie van de shoot, maar het is zo simpel. Alles wat groen is en niet te druk, is goed! Of als het minder goed weer is, dan doen we het lekker thuis.

Met dit gezin deed ik beiden: eerst binnen en erna lekker door naar het park. Zij ontspanden samen in het gras en ik maakte de foto’s. Heerlijk om te zien toch?!

gezin, fotoshoot, park

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

9. Newbornshoots zijn altijd favoriet

Shoots met pasgeboren babies zijn altijd goed! Ik hou van de natuurlijke emoties en deze zijn in overvloed als ze net papa en mama zijn geworden. Verliefd kijken ze naar de baby, knuffelen, voeden en verschonen. En ik maak foto’s. Geweldig om te doen!

Newborn, baby, fotografie, amsterdam

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

10. Plezier tijdens een styled shoot

Met dit stel deed ik een styled shoot. Het was een superdag: mooie foto’s gemaakt in de Hallen, samenwerking met enkele superleveranciers en een heerlijke “bruiloft” met uitzicht op het IJ.

Mijn favoriete foto is echter niet de mooi gedekte tafel of een detail van de mooie kleding, maar uiteraard gewoon weer een waar het plezier op hun gezicht af te lezen is. Ze vonden de loveshoot leuk, gaven ze aan, mijn vragen en opdrachten waren goed om te ontspannen en de camera te vergeten. Alleen wilden ze nu wat meer actie. Dus dat kregen ze πŸ˜‰

bruiloft, fotografie, trouwen, amsterdam

Bekijk de rest van de foto’s van deze shoot.

Wat gaat 2018 brengen?

Gaat het nieuwe jaar me een leuke shoot met jou en je gezin brengen? Een loveshoot met je partner of een portretsessie? Leuk! Ik heb er nu al zin in.

Neem je contact met me op?

Vergelijkbare berichten