commerciele fotoshoot merk supermalt

Commerciële fotoshoot voor frisdrankmerk

Net als vorig jaar (zie de foto’s) mocht ik een fotoshoot doen voor het Afrikaanse frisdrankmerk Supermalt. Zij wilden nieuwe foto’s voor social media die pasten bij hun merk en waar de doelgroep zich in zou herkennen. Ik organiseerde de fotoshoot, bedacht locaties, scenes, zocht modellen en maakte uiteraard de foto’s.

Foto’s voor social media

Supermalt is een malt drank wat ooit ontwikkeld is voor het Nigeriaanse leger in de jaren ’60. Er was een voedselcrisis dus de soldaten moesten met een volle buik, goede vitamines etc de strijd in kunnen. Nu drinken mensen het uiteraard gewoon omdat het lekker is.

De foto’s zijn voor gebruik op Instagram en Facebook en zijn vooral bedoeld om de jongere doelgroep aan te spreken. Ik ben samen met de marketingmedewerker gaan zitten om het te bekijken: wat zijn de waarden van Supermalt, wat wil je dat het uitstraalt? Jong, urban, kleurrijk, plezier, dansen, familie, vrienden, lekker eten, diversiteit – dat waren de belangrijkste waarden.

Aan de hand daarvan bedachten we twee scenes: een gezin wat samen kookt en eet. En een vriendengroep wat aan het picknicken is, spelletjes doet in het park en lekker aan het dansen is.
De modellen vonden we via een oproep op hun social media kanalen. Het merk heeft een grote groep trouwe fans dus enorm fijn dat ze ook graag op de foto willen.

Klein feestje

En net als vorig jaar was de shoot weer echt een klein feestje. De fans zijn enthousiast over het merk en het leven in het algemeen. De muziek wordt al snel aan gezet, ze kletsen over van alles en nog wat en zonder dat ik erg hoef aan te dringen staan ze alweer te dansen. Zo fijn!
Bij het gezin wat kookte, lieten we ze lekker hun gang gaan: moeder kookte en pa en dochter snackten. Daarna gingen ze lekker eten en proosten. Toen ik genoeg foto’s had, stonden ze erop dat we ook even aanschoven 🙂
De volgende dag ging ik naar het park in Amsterdam Zuidoost. De modellen kenden elkaar niet dus we moesten iets meer ons best doen om het gesprek gaande te krijgen, spelletjes te doen, etc. Maar zoals boven gezegd: het ging heel soepel!

Bekijk het resultaat hier:

Heb jij ook nieuwe foto’s nodig?

En wil je dat de foto’s goed aansluiten bij jouw merk? Ik help je graag!

Samen denken we na over een goede locatie, over wat voor foto’s je kan gebruiken, kleding wat er bij past, etc.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Vergelijkbare berichten