personal branding schoonheidssalon

Blog – Wat doe ik voor fotografie?

Families, katten en Tinder portretten?!

“Jij doet toch vooral families en katten fotografie?”
“Ik raad Bonny enorm aan, ze doet vooral Tinder portretten maar dit kan ze ook hoor!”

Grappig wat er blijft hangen bij mensen. Ik bied enkele niches aan: Tinder portretten en fotoshootmetjekat.nl Dat valt op en is wat mensen onthouden. Maar is dat dan ook alles wat ik doe?

Nee, zeker niet! Ik heb twee websites: de katten is apart van de mensen website πŸ˜‰
En de mensen website heeft 3 kopjes: Familie, Portretten en Zakelijke fotografie.

Pure, kleurrijke fotografie

Doe je dan gewoon ‘alles’? Nou, dat nou ook weer niet.
Bekijk mijn website eens, wat zie je? Veel kleur, toegankelijke foto’s, veel vrolijkheid ook. Dat moet wel bij je passen.

Zo kreeg ik deze week de mail: “Bij mijn werk past jouw stijl niet zo, het moet wat serieuzer. Heb je ook wat ‘saaiere’ foto’s dan op je website staan?” Ja natuurlijk heb ik dat en kan ik dat voor je doen. Grijze achtergrond, lamp er op, zwart colbertje aan en we hebben een serieuze foto van je. Maar is dat waar ik goed in ben en wat ik graag doe? Niet echt nee πŸ™‚

Ik wil geen stijve, serieuze foto, maar gewoon eentje waar jij lekker jezelf mag zijn. Ik hou ervan om mensen op hun gemak te stellen voor de camera met als resultaat dat ze echt als zichzelf op de foto staan. Dat is bij de een wat lastiger dan bij de ander, dat maakt het juist zo leuk en uitdagend!

Dus wie of wat zet ik nu op de foto?!

Dus wie kan waarvoor bij mij terecht?
Een ondernemer die nieuwe foto’s nodig heeft voor de website en social media.
– Een bedrijf die wil laten zien hoe het er bij hun uit ziet, de sfeer en hoe het product wordt gemaakt.
Portretfoto’s van je ondernemers voor de website.
– Die man of vrouw die nu eens serieus op zoek wil naar een partner, de zogenaamde Tinder shoots!
– Een gezin of gehele familie die foto’s willen van hoe ze samen kletsen, stoeien en tussendoor even netjes allemaal op een rijtje naar de fotograaf kijken.
– Een nieuw gezin die foto’s wil van die eerste weken met de lieve baby. Hele kostbare momenten.
– Die kattenliefhebber die foto’s wil van zijn kat, maar vooral ook MET zijn kat. Lekker knuffelen en aaien.

Veel? Misschien, maar het heeft allemaal hetzelfde doel en dezelfde werkmethode: op je gemak zijn, jezelf mogen zijn.

Spelend, lachend en wat serieuzere zakelijke fotografie

De zakelijke hebben nog wat meer voorbereiding nodig om er het meeste uit te kunnen halen. Als oud-communicatiemedewerker vind ik dat alleen maar heerlijk en denk ik graag mee. Wat wil je uitstralen? Wat wil je dat mensen over je (bedrijf) meteen zien?

En voor de particuliere shoots, Tinder en familie, draait het extra om ‘op je gemak zijn’. Ik wil jullie spelend en lachend op de foto, tijdens een goed gesprek of juist in een intiem moment vangen. Dat je later denkt: ja, zo was het echt! En voor Tinder, dat je date denkt: ja, hij/zij klopt met mijn verwachtingen!

En dat dus allemaal kleurrijk, vrolijk, ontspannen, oprecht, persoonlijk, etc πŸ˜‰
Is het nu wat duidelijker? Zo niet, let me know, ga ik nog ff terug naar de tekentafel, haha!

Klaar voor een fotoshoot?

Neem contact met me op! πŸ™‚

Ook als je nog vragen hebt, ik help je graag!

Vergelijkbare berichten