bedrijfsreportage, amsterdam, zakelijk, foto

Bedrijfsreportage van een beeldhouwer

Deze zomer mocht ik een hele bijzondere bedrijfsreportage doen. Waar denk je dan aan? Een kantoor waarschijnlijk, formele kleding, klanten aan de deur. Maar eigenlijk is het veel veelzijdiger dan dat! Het is een geweldige manier om te laten zien hoe je product gemaakt wordt of hoe je je dienst uitvoert. Ik mocht dus al eerder foto’s maken bij een schoonheidsspecialiste, goudsmeden en zelfs een kattentrimmer. Toch was deze wel weer bijzonder: een beeldhouwer.

Bedrijfsreportage met uitzicht

Celestin Bueche, de beeldhouwer, heeft een geweldig atelier: een bouwkeet op het NDSM terrein. En vooral enkele mooie tafels rondom. Met uitzicht op het NDSM, het IJ en de gehele stad. Geen betere plek om inspiratie te krijgen! Ik mocht langs komen op een doordeweekse avond. Het was lekker warm en zonnig, dus er was een mooie zonsondergang en ‘golden hour’. Perfecte plek ervoor. Wist je dat het NDSM de beste plek in Amsterdam Noord is voor de zonsondergang?

Het woord reportage zegt al wat er gebeurt tijdens een shoot: een beeldverslag van hoe iemand werkt. Dus Celestin ging verder met zijn beelden en ik maakte foto’s. Tussendoor bespraken we zijn ‘bedrijf’: hoe kwam hij aan inspiratie, wat betekenen de beelden, hoe verkocht hij ze? Conclusie was dat het het beste is voor de inspiratie om niet bezig te zijn met de verkoop – wat de klant wil – maar vooral lekker in je flow door te gaan.
Om ons heen werd het podium van een festival afgebouwd. Iets wat hoort bij het NDSM. Voor hem hoort dat erbij en hij werkt rustig door. Hij tekende af hoe hij het voor zich zag, vijlde, hamerde en bekeek zijn werken kritisch van alle kanten. Mooi om te zien! Ik maakte gebruik van het licht, maakte detailfoto’s en overzichtsfoto’s. De herrie en de bende van de bouwvakker liet ik echter bewust niet zien.

Blije klant, blije fotograaf

Ik was tevreden met de foto’s, maar Celestin’s feedback maakte me nog blijer:
“They are amazing, thank you! I am super happy to have such nice pictures from me working with stone – they are by far the best one’s I have got.
The light, the colours, the postures, everything comes together very nicely. You are a great photographer, you can be proud of yourself! As I said, it is not easy to get the sculptures (or me) onto a photo so that they look good – you somehow managed to do both! :)”

Bekijk de foto’s:

Interesse in een bedrijfsreportage?

Gezien elk bedrijf anders is maak ik graag een aanbod op maat voor jouw bedrijf. Neem contact met mij op voor meer informatie en een offerte.

Vergelijkbare berichten